Kraljica graševina Nikol Zorić u berbi vinograda na Mitrovačkom brdu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Berba vinograda u obitelji Darija Zorića iz Mitrovca je u punom jeku. Bere se Graševina na Mitrovasčkom brdu u neposrednoj blizini kuće i podruma. Uz Darija i suprugu Lidiju u berbi je i kćerka Nikol  koja je ovogodišnja Kraljica izabrana na Festivalu Graševine u Kutjevu. U ubiranju slasnih grozdova pomažu susjedi i prijatelji.

Ubrana graševina je skladnog odnosa sladora i kiseline. Šećeri su preko 90 eksla a kiseline oko sedam. Sve to ukazuje da će i ovogodišnja vina biti ocjenjena vrhunskim.

Zorićevi posjeduju nešto više od 2,5 hektara vinograda gdje je na dvije trećine graševina. Ostalo je chardonay, te još neke sorte. Vinogradi su na južnim osunčanim pozicijama Krndije s posebnim sastavom tla što vinima s ove pozicije daje posebnu prepoznatljivost. To su prepoznali kupci iz kojeg razloga Zorićevi nemaju s plasmanom gotovo nikakvih problema. Najveće količine vina se plasiraju na Jadranu gdje je u više restorana njihovo vino, vino kuće.

Podrum je kapaciteta oko 20 tisuća litara vina što je dovoljno za spremnje grožđa s vlastitih površina. Za sada se ne planiraju veće investicije jer Zorićevi sve poslove uglavnom obavljaju sami. U planu je da malo bolje urede kušaonica za oko dvadesetak gostiju.

Foto: D. Mirković [FGAL id=262171]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: