Krajnje je vrijeme: Konačno se uređuje Dom zdravlja u Velikoj; pacijenti će imati kvalitetniju uslugu

Autor: D.K.

VELIKA – Građevinski radovi u zgradi Doma zdravlja u Velikoj, u sklopu projekta “Dom zdravlja – centar zdravlja”, u poodmakloj su fazi . Dugo je godina zgrada veličkog Doma zdravlja vapila za unutarnjom obnovom i uređenjem ordinacija.

-Trenutno je primarno uređenje interijera ordinacija. U Domu zdravlja Velika imamo pet ordinacija, tri obiteljske i dvije dentalne medicine i imamo prostor patronaže. U tijeku je kompletno uređenje tih prostora, izmjena podova, gletanje zidova, izmjena rasvjetnih tijela, uređenje sanitarnih čvorova koji nisu od otvorenja zgrade uređivani niti mijenjani, i dr. Ti prostori su zadnju put bili uređivani 1983. godine. U međuvremenu su do današnjih dana rađeni samo manji kozmetički radovi, a rađena je izmjena nekih vodo i elektro instalacija. Do sada nije bio omogućen pristup u Dom zdravlja osobama s invaliditetom što se duboko kosi s Pravilnicima Ministarstva zdravstva što će se sad promijeniti. U sklopu projekta radit će se i nove instalacije za dentalnu medicinu i izmjenu stolica u stomatološkim jedinicama jer su potrebni drugačiji uvjeti od dosadašnjih – rekao nam je u razgovoru Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja.

Ravnatelj Višaticki je naglasio kako se u uređenje Doma zdravlja Velika ulaže više od 550 tisuća kuna i to samo za unutarnje radove. Ističe i kako je gorući problem krovište koje nije predviđeno za izmjenu u prvoj fazi projekta. Višaticki izražava duboko uvjerenje kako će se u drugoj fazi iznaći sredstva i za financiranje izmjene krovišta.

-Prva faza je unutarnje uređenje zgrade. Kroz onaj drugi projekt, Energetske obnove i učinkovitosti zgrada Doma zdravlja u planu je da se uvrste i ti radovi i do kraja godine izvrše uz radove i na izmjeni vanjske ovojnice i izmjenu stolarije na zgradi Doma zdravlja u Velikoj – dodao je Višaticki.

Dr. Meliha Fazlagić, liječnica opće medicine u Domu zdravlja Velika ističe kako je kompletna obnova zgrade prijeko potrebna jer se niz godina gotovo ništa nije ulagalo.

-Zgrada vapi za obnovom i treba učiniti sve da budu što bolji uvjeti za naše drage pacijente koji trebaju skrb. K tomu još uz starije i one radno aktivne pacijente imamo dosta i malih beba koje trebaju imati što bolji standard zdravstvene zaštite i primjerene prostorije u kojima im se pruža liječnička pomoć. Naša ambulanta ima i skrb za pacijente iz Doma umirovljenika Velika tako da nije mali broj onih koji ovdje u ovu zgradu dolaze. Slobodno mogu reći da se s ovom obnovom nije krenulo pet do dvanaest već u dvanaest i pet. Uz sve što se radi prijeko je potrebno što prije uređenje krovišta koje prokišnjava zbog čega se uništavaju ordinacije – rekla je dr. Fazlagić.

Podsjetimo, u sklopu projekta “Dom zdravlja – centar zdravlja” vrijednog 5,85 milijuna kuna predviđena je obnova postojeće zgrade Doma zdravlja u Požegi koja je otvorena daleke 1975. godine. U sklopu tog projekta uredit će se i modernizirati i zgrade Doma zdravlja u Požegi u Industrijskoj i Vukovarskoj ulici te objekti te ustanove u Velikoj, Pakracu i Lipiku. Od ukupne vrijednosti projekta koja iznosi 5.85 milijuna kuna, bespovratna su sredstva EU u iznosu od 4.97 milijuna kuna, dok će Požeško-slavonska županija projekt sufinancirati s 876 tisuća kuna.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek