Korona virusa u Požeško-slavonskoj županiji NEMA kao ni mjesta panici među građanima: „Svi koji su do sada testirani nalazi su bili negativni“

Autor: D.K.

Nakon više upita koje smo primili u redakciju o prisutnosti korona virusa u Požegi i Požeštini te Požeško-slavonskoj županiji kod mjerodavnih službi i drugog medicinskog osoblja dobili smo iste informacije i to da korona virusa u Požeško-slavonskoj županiji nema.

Stručno medicinsko osoblje u Požeško-slavonskoj županiji više nego odgovorno pristupa prema tom problemu. Na testiranja su upućivali uzorke i od onih pacijenata kod kojih nije bilo niti za očekivati da bi nalaz mogao biti pozitivan ali su isti napravljeni kako bi se otklonila i ona najmanja sumnja. 

Poziv je građanima da se pridržavaju svih mjera higijenskih standarda koje je propisao Nacionalni stožer Civilne zaštite. Posebno se ističe da osobe u samoizolaciji kod kuće, prvenstveno vozači i putnici koji su temeljem rješenja Granične sanitarne inspekcije dobili rješenje o samoizolaciji, da se pridržavaju tih mjera i budu disciplinirani. Svi koji dolaze iz rizičnih područja trebaju se ponašati savjesno i po naputcima Epidemiološke službe.

-Napravit ćemo sve mjere da do zaraze ne dođe ili što kasnije. Pripremili smo se i za putnike koji dolaze iz zaraženih i sumnjivih područja. Oni moraju sami odmah ići u samo izolaciju a nakon 14 dana ako ne dobiju nikakve simptome, moći će se uključiti u svakodnevni život i rad. Svi koji imaju respiratorne probleme i bolesti i tegobama a koje nisu putovale u nesigurna područja, nisu bili u nikakvom kontaktu sa zaraženim osobama, neka se samo jave svom obiteljskom liječniku. Osobe koje dolaze iz zaraženih područja također neka prvo nazovu epidemiologa, a ne odmah odlaziti u zdravstvene ustanove – naglašava dr. Ante Vitalija, voditelj Epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek