Korisnici veličkog Doma za starije i nemoćne osobe svetom misom i prigodnim programom proslavili svoj dan /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Po tradiciji Međunarodni dan starih osoba obilježili su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Velikoj gdje ih boravi više od 130 među kojima su oko polovine polupokretni i nepokretni, a o njima skrbi ukupno 38 zaposlenika.

-Potrebno je više pozornosti i zahvalnosti osobama treće životne dobi, a naši korisnici svojim dugogodišnjim iskustvom mogu pridonijeti svakoj životnoj sredini u daljnjem radu i životu – kazala je čestitajući ovaj praznik ravnateljica Doma Mirjana Novak koja nam je još izjavila da planiraju proširenje smještajnih kapaciteta, te šire uključivanje korisnika u zajednicu. Čestitke je uputio i predsjednik Upravnog vijeća ove ustanove Zdenko Mautner.

-Uvijek mi je drago doći među vas, a ova institucija značajna je za našu općinu – istakao je u ovoj prigodi načelnik veličke općine Vlado Boban.

Svetu misu vodio je prečasni Matrio Sanić, kanonik požeškog Stolnog kaptola i župnik župe sv. Augustina u Velikoj.

Korisnici su izveli prigodan program u kojemu je Đurđica Kovačević pročitala sastave pod nazivom „Muke debelih i mršavih“, te „Dnevnik jedne korisnice“, Marija Petrović je izvela monolog „Treća smjena“, a Antun Nitraj je pročitao stihove Ivana Abibovića o berbi i krađi kajsija.

Na kraju su uz pratnju mladog Ivana Lukić na samici korisnici i gosti izveli nekoliko plesnih točaka slavonske narodne glazbe, a cijeli je program vodila Ana Lukić.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: