Konstantan porast broja novorođene djece s područja općine Jakšić

Autor: Požega Portal

JAKŠIĆ – Iz godine u godinu raste broj novorođene djece s područja općine Jakšić što ulijeva nadu u budućnost tog kraja u kojem je gotovo svake godine više rođenih od umrlih. Tako je i protekle 2014. godine rođeno 46-ero djece dok je njih 39 preminulo.

Općina Jakšić gotovo je jedina koja uz Voćin ima konstantan veći broj rođenih od broja umrlih. S velikom radošću u Općinskoj vijećnici, načelnik općine Ivica Kovačević sa svojim zamjenikom Milom Barišićem i predsjednikom Općinskog vijeća Boškom Obradovićem, uručeni su novčani darovi, po tisuću kuna roditeljima za svako novorođeno dijete što je kontinuitet od 2006. godine.

Plan čelnika ove lokalne samouprave je da se sa ovakvim potporama nastavi i u tekućoj 2015. godini za što će se uvijek naći dovoljno sredstava u proračunu. Rast broja novorođenih još je veći razloga da se ove godine svakako završi izgradnja Dječjeg vrtića koji je već mogao ugledati svjetlo dana ali se zbog brojnih administrativnih i drugih barijera kasni se s dovršetkom tog projekta.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: