Koncert za pamćenje: Učenici Glazbene škole Požega svojim sugrađanima darovali jedinstven glazbeni događaj /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Jedinstven glazbeni doživljaj priredili su svojim sugrađanima učenici i nastavnici Glazbene škole Požega. Po prvi je puta na Trgu sv. terezije, ispred požeške katedrale, održan koncert na otvorenom. Nastupili su solisti, tamburaški i puhački orkestar te mješoviti zbor.

– Naša škola iz godine u godinu raste. Od nekadašnjih 12 zaposlenih profesora, danas u školi radi njih 70. Imamo 550 učenika koji redovito nižu brojne uspjehe. Ove godine su na različitim natjecanjima, među kojima i na onim međunarodnog karaktera, sudjelovali 104 puta i osvojili preko 50 prvih nagrada. To je dokaz da radimo kvalitetno i ponosni smo na to – rekao je ravnatelj škole Alen Kovačević. Ujedno je najavio i otvaranje gudačkog odjela za što je dobivena suglasnost nadležnog ministarstva pa će se tako od jeseni u Glazbenoj školi Požega od jeseni moći upisati violina i violončelo.

Sinoćnji “Koncert ispred katedrale” dokaz je da Požega pripada među prijestolnice hrvatske glazbe, iznova je potvrdio da naš grad s pravom nosi naziv slavonske Atene, a duh europske kulture zaživio je i među Požežanima.

Barokni Trg sv. Terezije zasjao je u svom punom sjaju, a odaziv publike potvrda je da je Požega željna događaja poput ovoga. 

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »