Koncert Crvene Jabuke i brojne druge manifestacije povodom Dana grada Lipika

Autor: M.B.

Program za dan grada Lipika - CopyLIPIK – Uz tradicionalnu jubilarnu 10. Fišijadu i koncert Crvene Jabuke u subotu 3. listopada povodom Dana Grada Lipika i ove godine priređuje se bogat program zabavnog, kulturno-umjetničkog i sportskog sadržaja koji je ispunjen zanimljivim gastro druženjima.

Središnja događanja odvijat će se i ove godine u parku u Lipiku, u i oko šatora koji će se nalaziti preko puta zgrade Gradske uprave, a novost je da će se čak tri događanja odvijati u objektu robne kuće «Budućnost» u Lipiku. Bit će ovo pravi «Povratak u Budućnost», gdje nakon što je objekt uništen u Domovinskom ratu, Grad Lipik je u suradnji s lipičkim poduzetnicima uložio napore i priveo objekt svrsi te će poput Kursalona i ova zgrada do svoje konačne obnove zasjati nekim drugim sjajem.

Ajvar fest, Konjske ćufte i palenta, 2. Dan voćara, 10. Fišijada…

Program povodom Dana Grada Lipika započinje u subotu 19. rujna od 10 sati kad se u parku u Lipiku održava 1. Ajvar Fest, festival domaćeg ajvara natjecateljskog karaktera. Tko ima najbolji ajvar saznat ćemo oko 16 sati kad slijedi ocjenjivanje i nagrađivanje najboljih.

Gastro događanja nastavljaju se subotu nakon, 26. rujna od 16 sati u parku u Lipiku u sklopu Dana kulture nacionalnih manjina u Lipiku čiji je nositelj ove godine Talijanska nacionalna manjina. Zajednica Talijana Lipik priređuje u besplatnoj gastro ponudi kao specifičnost talijanske kuhinje palentu i konjske ćufte, a uz kulturno-umjetnički program na talijanskom jeziku očekuje nas prezentacija kulturnih običaja te izložbeno-prodajni štandovi nacionalnih manjina koje djeluju na području Grada Lipika.

Sljedećeg dana, u nedjelju 27. rujna od 10 do 18 sati u lipičkom parku održava se 2. Dan voćara u Lipiku kojem je Grad Lipik u suradnji s partnerima posvetio posebnu pozornost. Tog dana u lipičkom parku održava se sajam voća i voćnih prerađevina, mehanizacije i alata, stručni paneli nakon kojeg će biti organiziran posjet hladnjači Frutarije. Uprizorit će se pečenje rakije, pekmeza, očekuje se zabava uz tamburaše, a u svim kafićima u Lipiku tog dana uz kavu popijete i besplatan sok, donaciju tvrtke Frutarija povodom Dana Grada Lipika.

U 15 sati u nedjelju 27. rujna na stadionu u Lipiku prijateljsku nogometnu utakmicu odigrat će NK Lipik 1925 i Igal FK, nogometaši mađarskog grada prijatelja Igala.

Dodjela priznanja najuspješnijim učenicima osnovnih škola i proglašenje najboljeg sportaša Grada Lipika održat će se u utorak 29. rujna s početkom u 18 sati u Multikulturalnom centru Lipik.

Tradicionalna 13. Dječja biciklistička utrka održat će se u srijedu 30. rujna u 13 sati na tržnici u Lipiku, a od 11 sati tog dana održava se Dan otvorenih vrata MUP-a i Sajam mogućnosti. Na tržnici u Lipiku imat ćete priliku registrirati bicikl, ali i vidjeti mogućnosti obrazovanja prezentirane kroz 9. tjedan cjeloživotnog učenja.

Povratak u Budućnost I, II, III

Događanja u robnoj kući «Budućnost» započinju 1. listopada u 20 sati projekcijom kraćih filmova sa sisačkog Eko film festivala, nastavljaju se u petak 2. listopada u 20 sati nastupom nekoliko rock bendova iz šire regije, dok u nedjelju 4. listopada na Franciškovo od 10 do 20 sati u robnoj kući Budućnost pogledajte Izložbu «Povratak u Budućnost».

Stanovnici Lipika u četvrtak 1. listopada od 13 do 18 sati mogu u sklopu Eko dana saznati nešto više o zaštiti okoliša, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Informacije će pružiti stručnjaci Energetskog instituta «Hrvoje Požar».

Glavna zabavna događanja u subotu 3. listopada u lipičkom parku su 10. Fišijada koja počinje od 15 sati i koncert grupe Crvena Jabuka od 21 sat. Ranije tog dana od 8 sati u društvenom domu DVD-a Lipik održava se Regionalni turnir slijepih u elektronskom pikadu, a od 10 sati u Multikulturalnom centru Lipik šahovski turnir «Andrija Jurković». Od 10 do 12 sati u objektu Dependence Toplica Lipik moći će se razgledati radovi s prošlih likovnih kolonija, a tijekom cijelog dana slikat će se po Lipiku na 19. Likovnoj koloniji «Lipiku s ljubavlju».

Na Franciškovo 4. listopada od 12 sati u organizaciji MK «Iohannites» u parku u Lipiku održava se druženje zaljubljenika motocikala uz humanitarni dio vožnje na motociklu Lipikom za Goranku Bojčić – Romić. Defile motocikala gradskim ulicama je od 17:30 sati.

Za kulturno-umjetnički program za vrijeme Franciškova zaduženo je Društvo Mađara Lipik koje će od 15 sati u parku u Lipiku obilježiti Kulturni dan Mađara te 10. obljetnicu svog društva, a od 17 sati na paviljonu Izvor održava se koncert Puhačkog orkestra Lipik.

Program povodom Dana Grada Lipika privodi se kraju u nedjelju 11. listopada od 15 sati obilježavanjem Međunarodnog dana djevojčica na Tržnici u Lipiku te 13. listopada obilježavanjem 8. obljetnice povratka lipicanaca kad će od 10 do 18 sati biti slobodan ulaz na Državnu ergelu Lipik.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot