Kompletno se uređuje zgrada arhive u sklopu županijske palače. Vrijednost radova 480 tisuća kuna /FOTO/

Autor: DK

Zub vremena je učinio svoje iz kojeg se razloga pristupilo kompletnom uređenju zgrade u sklopu županijske palače, u kojoj se nalazila arhiva, brojni dokumenti od iznimne važnosti. Radi se temeljita obnova i uređenje koji su radovi povjereni tvrtki Konstrukt Požega d.o.o.

-U doglednoj budućnosti biti će izgrađena zgrada arhive za sve institucije na području županije, gradove i općine. Naša postojeće arhiva je vrlo kvalitetno i dobro složena, prema pravilima struke. Prostor gdje se nalazila arhiva nije bio uvjetan. Iz tog smo se razloga odlučili na uređenje i rekonstrukciju zgrade u sklopu županijske palače, u kojoj se nalazila arhiva, odnosno arhivska građa. Prostor arhive zahtjeva standardnu postojanost vlage i temperature. U tijeku je uređenje postojeće zgrade jer su kao što sam rekao neke prostorije bile vlažne i prokišnjavale su i kao takve nisu bile primjerene za daljnju uporabu, posebice da se u njima nalaze arhivirani i važni dokumenti – rekao je Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan.

Do sada je uređeno kompletno krovište, a u nastavku se uređuj zidovi, postavljaju nove instalacije te se uvoditi i centralno grijanje.

-Radi se o 200 metara kvadratnih prostora kojeg uređujemo. Vrijednost svih radova je 480 tisuća kuna. One postojeće police koje budu iskoristive njih ćemo ostaviti, a nabavit će se, odnosno kupiti, i potrebite nove police i regali za namjenu sigurnog  arhiviranja dokumenata – dodaje župan Tomašević.

Prema riječima izvođača radova radovi obuhvaćaju dvije faze. Prva faza je zamjena, odnosno uređenje krovišta dok su u drugoj predviđeni hidro-izolacijski radovi, grijanje, postavljanje elektro instalacija i stolarije.

Svi radovi bi trebali biti dovršeni do kraja listopada.       

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.