Kome i što želi priopćenjem poručiti predsjednik “Slavonije” Krunoslav Prpić?

Autor: Požega.EU

ŠNK Slavonija, logoPOŽEGA – “Indikativnim” priopćenjem na facebok profilu oglasio se predsjednik ŠNK “Slavonije” Krunoslav Prpić kojeg u cijelosti prenosimo:

Poštovani,
povodom sve više upita vezanih uz odnose Kluba i nogometne organizacije Požeško-slavonske županije i zbivanjima u Županijskom nogometnom savezu i natjecanjima koje organizira, ja kao predsjednik najvećeg sportskog kolektiva ŠNK SLAVONIJA POŽEGA nakon niza laži i iznošenja neistinitih činjenica, namjernih „podmetanja“ i nebuloznih zaključaka, odlučio sam u dogovoru s roditeljima djece, istupiti u javnost kako bih skrenuo pozornost na neke bitnije stvari od raznoraznih naklapanja i pripovijedanja.

ŠNK SLAVONIJA POŽEGA, kao najbrojniji sportski kolektiv u županiji, u suradnji s Gradom Požegom i drugim gradskim nogometnim klubom NK POŽEGOM, započeo je veliki i ambiciozan projekt pod nazivom „Škola nogometa Grada Požege“ s ciljem da sva djeca s područja grada Požege i okolice u kvalitetnim uvjetima, s najnovijom opremom i rekvizitima i pod stručnim nadzorom visokoobrazovanih i školovanih trenera usvajaju nova nogometna znanja i razvijaju svoje vještine i sposobnosti. Jedanaest trenera Škole nogometa sačinilo je i s djecom i mladeži provode, dnevne, tjedne, mjesečne i višemjesečne programe koji svojom kvalitetom idu uz bok najboljim programima prvoligaških škola nogometa.

Međutim, da bi se ovaj projekt u svom smislenom dijelu dalje razvijao i bio prezentiran na „višim razinama“ regije i cijele Hrvatske, te da bi svaki naš polaznik imao mogućnost da bude pozvan i da sudjeluje na selektivnim kampovima različitih razina, potrebna je konstantna suradnja i potpora od strane Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije i njegovog instruktora.

Na posljednjoj sjednici Županijskog nogometnog saveza Požeško-slavonske županije, održanoj u petak, 02. listopada, kao član izvršnog odbora te organizacije, ali i kao predsjednik ŠNK SLAVONIJA, upozorio sam na navedenu činjenicu instruktora Županijskog nogometnog saveza, kao i ostale članove Izvršnog odbora.

Temelj i povod mog istupa protiv načina dosadašnjeg rada bila je činjenica da u godinu i pol dana otkada je formirana Škola nogometa grada Požege i kao takva (što je više puta u svom izlaganju napomenuo i sam Instruktor) postala nositelj kvalitete u mlađim kategorijama u našoj županiji, instruktor g. Damir Bognar nije prisustvovao ni jednom trenažnom procesu niti utakmici na kojoj su nastupili polaznici naše škole (iz ovog navoda izuzima se liga limača, gdje isti prisustvuje u svojstvu povjerenika i organizatora natjecanja).

Kao rezultat takvog načina funkcioniranja, u klub stiže popis kojim se pozivaju igrači da prisustvuju selektivnom kampu, a na popisu se nalaze igrači koji već određeno vrijeme nisu članovi ŠNK SLAVONIJE, ili zbog bilo koji drugih razloga više nisu u trenažnom procesu, dok su s popisa izostavljeni neki igrači koji su u posljednjih godinu dana svojom kvalitetom postali nositelji u svojim dobnim kategorijama.

Na moju konstataciju da je to rezultat njegovog nedovoljnog rada, uz upit da li isti može obavljati svoj posao instruktora uz novo dobivene poslove sportskog direktora i trenera juniora u NK SLAVIJA iz Pleternice, instruktor je odgovorio da igrače i njihov napredak prati preko zapisnika utakmica, što je za ovaj klub krajnje neprihvatljiv i poražavajući odgovor. Kao pravnik po struci, sastavljao sam ugovor o radu g. Bognara i dobro sam upoznat koje su njegove obveze kao instruktora, i moje je pravo da ga pitam zašto svoje obveze ne ispunjava.

Na ovu priču, nadovezala se i Liga limača, koja se odvijala i savršeno funkcionirala na terenu s umjetnom travom Sportsko-rekreacijskoga centra u Požegi, koja je po meni bio pravi „praznik za oči“ za svakog ljubitelja nogometa koji je nedjeljno prijepodne pohodio to natjecanje. Međutim, na prijedlog jednog ili dva kluba, da svoje domaćinske utakmice igraju na svom terenu, izvršni odbor županijskog saveza je bio je jednoglasan i odlučan da to neće dozvoliti, već je donijeta odluka da se „utakmice igraju u Požegi, a kome se to ne sviđa neka ne igra u ligi“, dok je u iznimnim slučajevima moguće da se cijelo kolo igra izvan Požege.

Iako ta odluka ima mnogo manjkavosti, u smislu, tko i kada donosi odluku gdje i kada će se igrati, smatrajući da će to biti samo u iznimnim slučajevima, odmah po donošenju te odluke, ne znam po kojoj osnovi i tko mu je dao, dana je ovlast g. Damiru Bognaru da određuje gdje će se igrati liga, pa je odmah sljedeće kolo raspoređeno u Veliku, pa sljedeće u Vidovcima, pa nakon toga ponovno u Vidovcima, a iduće je kolo predviđeno u Kuzmici, pa u Velikoj… Nigdje Požege, iako je odluka o mjestu igranja jasna. Moje pitanje je samo bilo zašto se grad Požega miče iz svega što ovaj savez radi?

Iako stvarno ne vidim razloga da se ovom mom pitanju daju nebulozne konotacije da se izdižemo iznad drugim sredina,postoji mogućnost da se neki čitatelji iz manjih sredina nađu uvrijeđeni, smatrajući da se izdižemo iznad njih i omalovažavamo ih, međutim, to meni ni ŠNK SLAVONIJI nikada nije bio niti će biti cilj. No, isto tako kako bi vi mogli smatrati da se vas ovim razmišljanjem omalovažava, tako mi smatramo da se bezrazložno omalovažava i ignorira sve dobro što je po pitanju uvjeta napravljeno za razvoj požeškog nogometa i da se ignorira činjenica da su trenutno najbolji uvjeti za provođenje selektivnih procesa i skupnih natjecanja upravo u Požegi.

Objašnjenje tajnika saveza g. Rudeža da se dosad igralo van Požege jer se u tim mjestima rasporedi veliki teren na dva dijela, pa se istovremeno igraju dvije utakmice i skrati se vremenski trajanje kola, je meni neshvatljivo budući da se u krugu rekreacionog centra i ŠNK SLAVONIJE po mom posljednjem brojanju nalazi pet nogometnih terena.

S odmakom od godine dana sudjelovanja na sjednicama Županijskog nogometnog saveza nepobitna je činjenica da se u proteklih godinu i pol dana ni jedan selektivni nogometni kamp nije održao u gradu Požegi koji je, htjeli to neki sebi priznati ili ne, sjedište Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije, već se kampovi, pod izlikom „popularizacije nogometa“, konstantno i planski izmještaju po okolnim mjestima i naseljima.

Moramo biti realni po ovom pitanju, pa reći da je popularizacija možda potrebna sportovima poput atletike, gimnastike ili plivanja, koji nisu dovoljno prezentirani i eksponirani javnosti i medijima, no ako je i jedan sport globalno popularan u svakom naseljenom mjestu, onda je to – nogomet.

Smatramo da bi se tu trebalo raditi o prezentaciji nogometa i načinu rada što ŠNK SLAVONIJA i ja osobno, naravno podržavamo, ali bi se radna i stručna okupljanja ipak trebala u većini slučajeva odvijati u središtu, pogotovo jer su na raspolaganju novoizgrađeni tereni ali i najnoviji rekviziti i pomagala u vrijednosti preko 100.000,00 kuna koje je klub nabavio za potrebe Škole nogometa, i koje ćemo drage volje dati na raspolaganje sudionicima kampova. I opet slijedi moje pitanje zašto se grada Požega miče iz svega?

Nakon svih mojih konstatacija, upita, prijedloga pa i pokuda na rad, ponaosob a i sviju nas u savezu, dolazi do naprasnog prekida izlaganja od strane predsjednika Županijskog nogometnog saveza g. Drage Lucića rečenicom: „Sad je dosta, neće meni ŠNK SLAVONIJA voditi nogometni savez i sjednice“.

Na tu apsurdnu i krajnje nedoličnu i neosnovanu konstataciju uslijedio je moj odgovor da ŠNK SLAVONIJA nema namjeru voditi savez, i da će biti obaviješteni kad bude imala tu namjeru, ali će kao najveći sportski kolektiv u županiji iznositi svoja stajališta i ukazivati na eventualne greške ili propuste u postupanjima, ne susprežući se i sama priznati pogrešku.

Nebulozne izjave i zaključci da nam je ispod časti dolaziti u manja naselja je najniži mogući oblik podmetanja i pokušaj destabilizacije i rušenja svega što je u prošloj godini napravljeno. Naši sportski prijatelji, ne nasjedajte na zakulisne igre i podmetanja, razgovarajmo, dogovorimo se, pa ako treba i više puta tjedno odigrati utakmicu, kod Vas, kod nas, ma i igrati tu ligu, dapače, dogovoriti sve međusobno iako je Odluka o natjecanju jasna, međutim nećemo dopustiti da nas se ušutkava.

Neovisno o raznim podmetanjima lažnih činjenica, ŠNK SLAVONIJA je otvorena za svaki oblik suradnje sa svim sredinama, organima i klubovima, ali neće i ne može dozvoliti da se ista sprječava u iznošenju svojih stavova, da se omalovažava rad svih u klubu, a i nastojanja da se podigne razina funkcioniranja u našem nogometu općenito.

U petak nakon sjednice sam, nakon konstatacije jednog člana da me podržava, ali da mu je žao što su njegova djeca čekala naše igrače, omekšao stav i rekao da ću se dogovoriti za trenerima da djeca odu na utakmicu, ali nakon „prospavane noći“ i sažimanja svega što je rečeno protiv ŠNK SLAVONIJE i što se radi mimo nje, ostao sam pri svojoj odluci.

Sam, osobno, nisam dozvolio da se ovo prepucavanje dalje „prebija“ preko djece, osobno sam naredio voditelju Škole nogometa da djeci moramo osigurati utakmice, međutim nakon sastanka s roditeljima dobio sam jednoglasnu podršku da ustrajem u želji da se i ŠNK SLAVONIJA poštiva i da je se „neušutkava“ na sjednicama pa barem zbog broja djece i roditelja koji svakodnevno sudjeluju u aktivnostima kluba jer poštivajući barem naše prijedloge i ukazivanja na pogreške, poštivate i tu silnu djecu i roditelje koje stoje uz njih. Još jednom velika hvala svim roditeljima koji su nam izrazili podršku, to je prava snaga ovoga kluba.

Kao predsjednik ŠNK SLAVONIJA neću se spuštati na razine naklapanja i opovrgavanja javnih iznošenja neistina i degutantnih laži o stanju u klubu, plaćama, funkcioniranju, nekim privatnim okršajima u klubu i drugim stvarima koje si određeni pojedinci daju za pravo iznositi bez ikakvih osnova putem društvenih mreža.

Mogu i ovim putem javno obećati da će ŠNK SLAVONIJA POŽEGA raditi za boljitak požeškog nogometa, da ću bez ikakvih susprezanja upozoravati na nerad, na greške, da će pod mojim vodstvom ŠNK SLAVONIJA biti klub koji će poštovati i uvažavati svakoga, ali da će sama donositi odluke, a u natjecanjima poštovati načelo „fair play-a“. Isto tako, našim natjecateljskim protivnicima, suparnicima i sportskim prijateljima bit će omogućeno da u Požegi u jednakim uvjetima, bez ikakvih pritisaka i zakulisnih igara, predstave požeškoj publici rezultate svojih treninga, tehničkih i taktičkih vještina, i pritom ćemo ljudski priznati ako nas u poštenoj „borbi“ pobjede, a ne da iza svake utakmice ostanu repovi i razvlačenja po novinama.

Ovakvo razmišljanje možda će klub koštati koje mjesto na ljestvici, ali ovaj klub se okrenuo radu i stvaranju, radeći po drugačijim principima od onih po kojima u zadnje vrijeme funkcionira hrvatski nogomet, a sudeći po „niskim udarcima“ i podmetanjima koja su počela odmah po „dizanju glasa“ očito smo izabrali najteži mogući put za funkcioniranje jednog sportskog kolektiva.

I za kraj jedno pitanje: zašto se grad Požega miče iz svega što naš savez radi?“

S velikim poštovanjem,

predsjednik ŠNK SLAVONIJA POŽEGA
Krunoslav Prpić, dipl. iur.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot