Kome će ponuđeni projekti biti interesantni?

Autor: D.K.

Prezentacija vodoopskrbe, župan, zamjenik i predst.HBOR-a 3POŽEGA – Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvoj danas su u velikoj županijskoj vijećnici pobliže upoznali predstavnike lokalnih općinskih i gradskih vlasti kao i gospodarstvenike sa mogućnošću kreditiranja vodoopskrbe i odvodnje.

U nazočnosti požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i njegovog zamjenika za gospodarstvo Željka Jakopovića prezentaciji su bili nazočni i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Požege Mario Pilon te načelnici općina Velike Vlado Boban, Kaptola Mile Pavičić i Čaglina Ivan Đurina. Od gospodarstvenika se odazvao neočekivano mali broj.

Prezentacija vodoopskrbe, župan, zamjenik i predst.HBOR-a

-Zamjenik župana Željko Jakopović istaknuo je važnost  vodoopskrbe i odvodnje, uz  potporu HBOR-a, koja će biti interesantna za općine i gradove jer će se imati priliku detaljnije  upoznati sa programom kreditiranja. U drugoj temi će se prezentirati kreditiranje u poljoprivredi počevši od obrtnih sredstava do kapitalnih ulaganja.

Predstavnik HBOR-a Josip Pavković, koji obnaša funkciju voditelja infrastrukture i zaštite okoliša, naglašava kako su došli posebno predstaviti kreditnu liniju koju HBOR ima ugovorenu sa Njemačkom razvojnom bankom „KFW“. Radi se o financiranju projekata vodoopskrbe i odvodnje uključujući i uređaje za pročišćavanje.

-Posebnost kreditne linije je ta što je subvencionira njemačka vlada uz povoljnu kamatnu stopu koja iznosi 3%. Postoji mogućnost i bespovratnih sredstava koja će općine, gradovi i komunalna društva moći ostvariti uz pomoć angažiranih konzultanata – istaknuo je Pavković.

HBOR je predstavio i druge programe koji su zanimljive gradovima i općinama te gospodarskim subjektima.

Na poseban upit o dosadašnjem mogućem kreditiranju objekata  vodoopskrbe i odvodnje  Pavković je naglasio da su tu mogućnost iskoristili Grad Pleternica za gradnju hidrocentrale te nekoliko manjih poslovnih subjekata.

Ostaje za vidjeti koliko će ozbiljno, gradovi, općine i drugi poslovni subjekti, pristupiti i iskoristiti ponuđene mogućnosti.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot