Knjižnice u Požegi i Pleternici za tri programa dobivaju 30 tisuća kuna

Autor: Jelenko Topić

Na Poziv za financiranje javnih potreba u kulturi naše zemlje tijekom ove kalendarske godine za programe književnih manifestacija zaprimljena je 241 prijava. Sve prijavljene programe razmatralo je novoimenovano Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost koje je radilo u sljedećem sastavu: Katica Mikulčić Matković, predsjednica, te članovi  Iva Grgić Maroević, Andijana Kos-Lajtman, Evelina Rudan Kapec i Marko Gregur.

U okviru programa književnih manifestacija podržavaju se različiti programi koji književnost povezuju s povezuju različita područja kulture i umjetnosti u okviru književnih susreta, festivala, okruglih stolova i sajmova. U okviru ovog programa podržavaju se i književne nagrade te programi rezidencijalnih boravaka inozemnih autora i prevoditelja u nas.

Na osnovu pristiglih prijedloga iz Požeštine prihvaćena su dva programa Gradske knjižnice Požega. Probudi me! naziv je jednog koji će biti sufinanciran sa deset tisuća kuna, a drugi Zlata Kolarić Kišur-festival dramske književnosti sa pet tisuća kuna.Pored toga Hrvatska knjižnica i čitaonica u Pleternici primit će petnaest tisuća kuna za svoj program Knjignik (piknik s knjigama).

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek