Klinci i klinceze i njihovi roditelji s područja grada Pleternice na prijemu kod zamjenika gradonačelnice Domagoja Katića: “Drago nam je vidjeti da se mladi roditelji sve češće odlučuju osnivati veće obitelji” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK
blank

Upriličen je još jedan prijem u prostorijama Dječjeg vrtića Pleternica za klince i klinceze, novorođene u zadnja tri mjeseca s područja tog grada. U toj prigodi zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katiće prenio je riječi pozdrava gradonačelnice Antonije Jozić koja nije moga biti nazočna na toj svečanosti zbog virusne prehlade te je između ostalog naglasio kako je na području grada Pleternice u 2019. godini u odnosu na 2018. godinu rođeno je 18 beba više, što je za svaku pohvalu.

Prije uručivanja novčane naknade roditeljima novorođenih upriličen je i prigodan program na kojem su nastupila djeca koja pohađaju tamošnji dječji vrtić.

blank
Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice grada Pleternice

-Veliki je razlog za sreću u gradu Pleternici jer u 2019. godini imamo 18 beba više rođenih u odnosu na 2018. godinu. Razlog tomu je sigurno i pronatalitetna politika našeg grada. Drago nam je vidjeti da se mladi roditelji sve češće odlučuju osnivati veće obitelji nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Stoga sam i sretan i zadovoljan što svi projekti, pa i ovaj vrtić kojeg smo napravili i proširili, doista imaju smisla i potvrđuju potrebu za širenjem grada i novim investicijama. Posebice onima koje su usmjerene prema našoj djeci – rekao je Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice.

Za prvo dijete u obitelji potpora je dvije tisuće kuna, za drugo tri tisuće, a za treće i svako sljedeće četiri tisuće kuna. Najmlađi su uz to dobili i člansku iskaznicu Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica kako bi uz pomoć roditelja od prvih dana njegovali i plemenitu sklonost ka čitanju.

Foto: D. Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića