Kiša nije spriječila završno natjecanje na Konjičkom turniru

Autor: Požega Portal

_MG_0615

PLETERNICA – Ovogodišnji lipanj nije naklonjen Pleterničanima: najprije je kiša ‘razbucala’ fišijadu i Dane sira, onda je pljusnula i na Lidas a okupala je i završnicu Međunarodnog konjičkog turnira! No, ni ovaj puta odustajanja nije bilo, natjecanje se održalo a najuporniji posjetitelji nisu požalili što su ostali do kraja.

Istina, ove godine na turniru su, zbog svojih ili bolesti konja, izostali neki poznati natjecatelji( Zirn, Salarić..) ali, došlo je mnogo više stranaca nego ranijih godina i općenito, turnir je bio najbrojniji i najkvalitetniji do sada. Na kraju, obilježili su ga Slovenac Miha Tavčar koji je osvojio najviše nagrada i ukupni je pobjednik kada se zbroje rezultati sva tri dana, te naš Antun Medvidović koji je u ukupnom poretku bio odmah iza Tavčara a najbolji je u nacionalnom dijelu natjecanja.

Inače, sve prisutne na početku natjecanja pozdravila je gradonačelnica Antonija Jozić, turnir je otvorio župan Alojz Tomašević a među gostima i djeliteljima priznanja bio je i ravnatelj Državne ergele Đakovo-Lipik Nidal Korabi. Na kraju, kada je kiša stala a na nebu se pojavila i duga, svoje umijeće među čunjevima pokazali su i vozači konjskih zaprega a vidjeli smo ponovo i teklićko jahanje. Najmlađi su ponovo mogli besplatno jahati na konjima, skakati na trampolinu…a starijima je ovaj puta ponuđen lovački paprikaš za 15 kuna – novac je išao u humanitarne svrhe, udrugama “Osmijeh” i “Radost”.

Na kraju, sve pohvale Konjičkom klubu Pleternica i svima drugima koji su mu na bilo koji način pomogli. Nadajmo se nastavku ‘rasta’ turnira slijedećih godina pa i ponekom domaćem natjecatelju.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: