Kiša nije omela folkloraše – umjesto na otvorenom nastupili u sportskoj dvorani (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Više od stotinu svirača i folkloraša iz naše zemlje i susjedne Mađarske nastupilo je na tradicionalnoj 6. Smotri folklora „Šokačko se kolo vije“ koju je u Kaptolu organiziralo KUD „Ivo Čakalić“, a pokrovitelji su bili kaptolačka općina i Požeško-slavonska županija. Sudionike , posjetitelje i brojne goste, među kojima su bili zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, zatim načelnici kaptolačke i jakšićke općine Mile Pavičić i Ivica Kovačević, predsjednici općinskih vijeća Kaptola i Velike Damir Poljanac i Antonija Pavlović, te mnogi drugi, pozdravila je predsjednica kaptolačkog KUD-a Marija Vuković.

Domaćini su pripremili pozornicu na otvorenom na igralištu malih sportova, no neposredno pred početak priredbe počela je padati kiša, pa je program premješten u sportsku dvoranu Osnovne škole Vilima Korajca.

-Ovdje je ljepota folklora i bogatstvo izvornog narodnog izričaja, pa neka se šokačko kolo vije i ubuduće- istakao je otvarajući smotru Ferdinand Troha.

U sadržajnom programu nastupili su mala i odrasla skupina domaćeg KUD-a „Ivo Čakalić“, HKUD „Lisinski“ iz Našica, Zavičajno KUD „Rama“ iz Pleternice,mađarska folklorna skupina iz općine Bužak, te KUD „Kuševac“ iz đakovačkog kraja. Svi su se predstavili izvornim pjesmama, plesovima i običajima svojih područja, tako da je bilo zanimljivo čuti gusle i gajde iz Rame, recitacije mališana, gangu i bećarac, ali i vidjeti vesele mađarske čardaše, te živopisne slavonske plesove u različitim nošnjama pojedinih dijelova ove regije.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

Smotru je zahvalom sudionicima i gostima zatvorio načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, a umjesto koncerta tamburaša „Garavi“ iz vinkovačko-đakovačkog kraja, oni su svirali kroz cjelovečernje druženje sudionika smotre i uzvanika.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: