Kaptolački i jakšički vatrogasci odvezili preko pet tona namirnica u Vukovar

Autor: DK

blankKAPTOL – Jutros su vatrogasci Kaptola i Jakšića prikupljene i kupljene namirnice i kućne potrepštine kamionom odvezli u vukovarsku socijalnu samoposlugu.

Podsjetimo, članovi DVD-a Kaptol i DVD-a Jakšić intenzivnije su organizirali prikupljanje namirnica u preduskrsnom tjednu a organizirali su i humanitarnu zabavu za pomoć vukovarskoj socijalnoj samoposluzi koja je bila organizirana u Vatrogasnom domu Kaptol na Uskrs. Na humanitarnoj zabavi prikupljeno je 25 tisuća kuna za koji su iznos kupljene najpotrebnije namirnice i higijenska potrepština.

blank blank blank blank blank blank

– Evo kao što vidite pripremili smo i natovarili pun kamion namirnica i kućnih potrepština i krećemo iz Kaptola prema Vukovaru gdje ćemo sve to predati vukovarskoj socijalnoj samoposluzi. Dogovorili smo susret i da će nas dočekati sadašnji gradonačelnik Vukovara Ivan Penava a očekujemo i da će tamo biti bivši gradonačelnik Tomislav Šota koji je u Domovinskom ratu kao izbjeglica živio u Kaptolu. Dali smo obećanje da će nam ovakva akcija postati tradicija svake godine. Kako je ovo prvi put da smo je organizirali moramo biti zadovoljni jer smo prikupili oko dvije tone robe. Vukovarci su bili oduševljeni kad smo im javili da smo odlučili pomoći na ovaj način – istaknuo je zapovjednik kaptolačkih vatrogasaca Josip Svoboda prije polaska za Vukovar.

blank blank blank blank blank

U Vukovaru ih je dočekao i na donaciji zahvalio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava a veliku zahvalnost vatrogascima je uputila i volonterka “Humanitarne udruge Duga” Irena Rajšić. Socijalna samoposluga trenutno brine o 556 potrebitih obitelji.

Za sve vatrogasce koji su došli iz Kaptola i Jakšića upriličena je posjeta kolegama iz vukovarske postrojbe a obišli su i spomen obilježja iz Domovinskoga rata.

(Foto: pozega.eu i DVD Kaptol)

Komentiraj:

blank