Kandidat Požeško-slavonske županije na 5. izboru najboljeg OPG-a Hrvatske Anita Nekić iz Mokreša

Autor: DK

MOKREŠ – ČAGLIN / ZAGREB – Poznati su sudionici završnog dijela tradicionalnog, petog izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u akciji “Zlata vrijedan” koju su pokrenuli Večernji list i Ministarstva poljoprivrede RH.

Svaku županiju te Grad Zagreb u tom će izboru predstavljati po jedan OPG, a između tri mlade nade u poljoprivredi – koje ove godine dolaze iz Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije – bit će izabran najbolja.

Tijekom svibnja i lipnja u Večernjem listu predstavit će se svi nominirani, a od ponedjeljka do petka o njima će u istom razdoblju biti emitirani prilozi u emisiji “Dobro jutro” HRT-a. Proglašenje najboljih bit će potkraj lipnja, za što su osigurane četiri novčane i nagrada za najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjeg lista.

Iz Požeško-slavonske županije u toj oštroj konkurenciji je OPG Anite Nekić iz Mokreša (općina Čaglin), koje se bavi uzgojem ovaca, pčela i koza, te spravljaju med, kozji sir i drugo.

Među mladim poljoprivrednicima iz Požeško-slavonske županije navedeno je OPG Marijana Burića iz Ramanovaca (općina Kaptol), a njihovi su proizvodi božur i kala.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: