Kafići zatvoreni, a malobrojni Požežani snalaze se tražeći jutarnju kavu u kioscima i benzinskim pumpama

Autor: Jelenko Topić
blank

Odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite o zatvaranju uslužnih djelatnosti, ugostiteljskih objekata, prodavaonica i drugog, koja je u ponoć stupila na snagu, iznenadila je mnogo sugrađane koji je smatraju drastičnom i prestrogom.

blank

Malobrojni Požežani, jer je grad opustio zbog navednih mjera, koji su jutros namjeravali poći na uobičajenu jutarnju kavicu nisu mogli ući u svoje omiljene kafiće među svoje prijatelje jer su ih nakon ove rigorozne odluke dočekala zaključana rata.

blank

Treba reći da je ovo nezapamćeno u cijeloj povijesti naše države jer tako nije bilo ni za vrijeme domovinskog rata kada je opskrba funkcionirala normalno i ugostiteljski objekti radili poneki čak i za vrijeme policijskog sata.

Terase požeških udarnih kafića su prazne i djeluju otužno, a njihovi vjerni posjetitelji se čude jer su okupljanja ljudi i nadalje moguća u proizvodnim halama, autobusnim i željezničkim postajama itd.

blank

Upitnost zaposlenja je na velikom ispitu jer mnogi poslodavci neće imati dobiti što dovodi do opasnosti da prežive, a naravno da je u takvim okolnostima izuzetno teško očekivati da će oni zaposlenicima smoći isplatiti redovne plaće.  

Zatražili smo komentar nekih od ugostitelja kojima je bilo teško govoriti se jer su doslovno već sad pred potopom zato što im je posao potpuno zamro u posljednjih dva tjedna.

– Užasno je, baš nitko od gostiju ne dolazi. Ne pitajte ništa, jako mi je teško – rekao je jedan od cijenjenih ugostitelja koji je želio ostati anoniman.

Pred njima su očigledno teški tjedni jer treba isplatiti plaće, te podmiriti sve obaveze uključujući režijske troškove i energente, a ne imati kune zarade.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića