JUBILEJ  VATROGASTVA U SELU KUTJEVAČKOG KRAJA: Brojna priznanja vatrogascima Šumanovca uz tri desetljeća rada društva

Autor: D.K.

ŠUMANOVAC – Svečanom sjednicom Dobrovoljno vatrogasno društvo Šumanovac proslavilo je 30 godina rada, a nakon pozdravnih riječi njegovog predsjednika Ivana Hlevištana tajnik Dragan Soldo podnio je izvješće o 30-godišnjem djelovanju DVD-a.

-Prvi predsjednik je bio Drago Katić, prvi zapovjednik Ivica Majetić, u početku je bilo tridesetak članova, a naglasak u radu dat je na osposobljavanje vatrogasaca, nabavku opremu, vježbe i natjecanja, te gradnju objekata tako da je već 1988. godine kupljena cisterna, kasnije je dobrovoljnim radom izgrađeno spremište, te kuhinja sa sanitarnim čvorom, a još traju radovi na potpunom uređenju društvenog doma- kazao je Soldo dodavši da DVD sada ima 42 člana. Pozdravne riječi uputili su ugledni gosti ove svečanosti.

-U kratkom vremenu postigli ste mnogo, no za sve to ključni su ljudi, pa ćemo nastojati i nadalje davati potporu ovakvim aktivnostima – kazao je čestitajući jubilej šumanovačkim vatrogascima zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović. Prigodno su se obratili i vatrogasni dužnosnici: izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik VZ županije Željko Petrović, te Zvonko jurić, predsjednik VZ Požeštine.

-Vi ste dragovoljci, postižete dobre rezultate za korist vaše sredine, no financiranje dragovoljaca u našoj zemlji nije riješeno pa društva sada teško preživljavaju uz potporu lokalnih vlasti – naglasio je Petrović i upozorio na zabrinjavajuća razmišljanja pojedinaca da nam ne treba toliko vatrogasnih društava iako je svakome jasno da ta društva razvijaju svoja naselja. Oni su uručili priznanja i poklone slavljeniku, koji je dobio plaketu HVZ.

Za aktivnosti i suradnju posebnu plaketu DVD Šumanovac dobili su mještanin Milan Đuričić i grad Kutjevo.

Diplome i vatrogasne spomenice za 30 godina rada u vatrogastvu primili su: Ivan Baričević, Antun Abramović, Antun, Stjepan, Željko  i Ivica Bartolović, Zlatko Đuričić, Vinko Galić, Ivan Hlevištan, Mato Hruška, Stjepan Katić, Mato, Zoran i Igor Majetić, Vladimir Perše, Dragutin Soldo, Ivan, Stjepan i Željko Starčević, Marko Štajduhar i Branko Blažević, dok su Dalimir Hlevištan, Darko Đuričić, te Robert i Ivan Galić primili diplomu i vatrogasnu spomenicu za 20 godina rada, a Dragutin Soldo diplomu i brončanu medalju.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot