JUBILEJ  VATROGASTVA U SELU KUTJEVAČKOG KRAJA: Brojna priznanja vatrogascima Šumanovca uz tri desetljeća rada društva

Autor: DK

ŠUMANOVAC – Svečanom sjednicom Dobrovoljno vatrogasno društvo Šumanovac proslavilo je 30 godina rada, a nakon pozdravnih riječi njegovog predsjednika Ivana Hlevištana tajnik Dragan Soldo podnio je izvješće o 30-godišnjem djelovanju DVD-a.

-Prvi predsjednik je bio Drago Katić, prvi zapovjednik Ivica Majetić, u početku je bilo tridesetak članova, a naglasak u radu dat je na osposobljavanje vatrogasaca, nabavku opremu, vježbe i natjecanja, te gradnju objekata tako da je već 1988. godine kupljena cisterna, kasnije je dobrovoljnim radom izgrađeno spremište, te kuhinja sa sanitarnim čvorom, a još traju radovi na potpunom uređenju društvenog doma- kazao je Soldo dodavši da DVD sada ima 42 člana. Pozdravne riječi uputili su ugledni gosti ove svečanosti.

-U kratkom vremenu postigli ste mnogo, no za sve to ključni su ljudi, pa ćemo nastojati i nadalje davati potporu ovakvim aktivnostima – kazao je čestitajući jubilej šumanovačkim vatrogascima zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović. Prigodno su se obratili i vatrogasni dužnosnici: izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik VZ županije Željko Petrović, te Zvonko jurić, predsjednik VZ Požeštine.

-Vi ste dragovoljci, postižete dobre rezultate za korist vaše sredine, no financiranje dragovoljaca u našoj zemlji nije riješeno pa društva sada teško preživljavaju uz potporu lokalnih vlasti – naglasio je Petrović i upozorio na zabrinjavajuća razmišljanja pojedinaca da nam ne treba toliko vatrogasnih društava iako je svakome jasno da ta društva razvijaju svoja naselja. Oni su uručili priznanja i poklone slavljeniku, koji je dobio plaketu HVZ.

Za aktivnosti i suradnju posebnu plaketu DVD Šumanovac dobili su mještanin Milan Đuričić i grad Kutjevo.

Diplome i vatrogasne spomenice za 30 godina rada u vatrogastvu primili su: Ivan Baričević, Antun Abramović, Antun, Stjepan, Željko  i Ivica Bartolović, Zlatko Đuričić, Vinko Galić, Ivan Hlevištan, Mato Hruška, Stjepan Katić, Mato, Zoran i Igor Majetić, Vladimir Perše, Dragutin Soldo, Ivan, Stjepan i Željko Starčević, Marko Štajduhar i Branko Blažević, dok su Dalimir Hlevištan, Darko Đuričić, te Robert i Ivan Galić primili diplomu i vatrogasnu spomenicu za 20 godina rada, a Dragutin Soldo diplomu i brončanu medalju.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: