Budimir ponovno kandidat za gradonačelnika: Unatoč političkom neiskustvu u samo 3 godine sanirao milijunske dugove Grada

Autor: D.K.

KUTJEVO- Kako se očekivalo, Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Kutjeva na svojoj je posljednjoj sjednici prilikom rasprave o predstojećim lokalnim izborima jednoglasno odlučio da je kandidat te stranke za funkciju gradonačelnika Kutjeva za slijedeće mandatno razdoblje sadašnji prvi čovjek toga grada Josip Budimir.

Zasad nisu istaknuti kandidati za ostale funkcije kao ni stranačka lista što se očekuje u dogledno vrijeme.

Posljednju riječ na ovaj stav imat će naravno viša stranačka tijela HDZ-a tj. Županijski odbor Požeško-slavonske županije i središnjica HDZ-a u Zagrebu, no nije izgledno očekivati da bi tu bilo nešto sporno i da bi se nešto moglo mijenjati.

Josip Budimir izabran je za gradonačelnika Kutjeva na izvanrednim izborima 2014. godine, kao najmlađi kandidat za takvu funkciju u našoj državi, a kroz ovo gotovo trogodišnje razdoblje pokazalo se da uspješno upravlja gradom i dobro surađuje s kolegama na svojoj razini te i šire. S obzirom na mladost i političko neiskustvo mnogi su tada bili skeptični kod ovog stranačkog odabira, no u međuvremenu Budimir se pokazao kao sposobna osoba i spremna odgovoriti izazovu vremena.

U gradu je zatekao teško financijsko stanje s milijunskim dugovanjima što je bio veliki uteg u normalnom funkcioniranju, radu, ali i razvoju ove male sredine. Sve je u potpunosti sanirano, gradski proračun je stabilan, provode se projekti, gradi komunalna infrastruktura, a nemaju ni duga. Budimirovi rezultati zasigurno su dobar zalog i putokaz za slijedeće četiri godine.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: