Tijesnom pobjedom Josip Budimir novi gradonačelnik Kutjeva

Autor: D.K.

KUTJEVO – Birači su odlučili izabravši Josipa Budimira za novog gradonačelnika kojemu je protukandidat bio Ivica Nikolić donedavni gradonačelnik kojemu Gradsko vijeće nije izglasalo proračun za 2014. godinu zbog čega su uslijedili prijevremeni izbori.

Mlada HDZ-ova nada, Josip Budimir i njegov zamjenik Ivica Malnar za mnoge su možda i očekivano dobili povjerenje koje će morati opravdati i povesti Kutjevo ka razvoj i boriti se da “vacum” prostor što prije nadoknade za vrijeme koliko je bila povjerenica Vlade RH koja je obavljala samo one nužne poslove kako bi grad mogao donekle funkcionirati.

Za razliku od Budimirovog izbornog stožera u kojem se bučno proslavlja pobjeda, u SDP-ovom je puno mirnije zbog neočekivanog ishoda zbog izgubljene pozicije gradonačelnika. Nikolić je duboko vjerovao da će pobijedit i nastaviti sa započetim projektima što se u konačnici nije dogodilo.

Što se tiče članova Gradskog vijeća nitko nema potrebnu većinu. Bit će veoma teško preslagivanje uz prirodne i ne prirodne koalicije koje će biti neminovne ako se želi da Kutjevo krene i da se pokrene sa mrtve točke.

HDZ je naglašavao u drugom predizbornom krugu da ima gotovo sve vijećnike na svojoj strani, izuzev koalicijskih SDP-HSU. To je bilo i očigledno jer su se članovi drugih stranaka, HDSSB, HSS, HSP, koji će participirati u Gradskom vijeću svojim dolascima na centralne HDZ-ove predizborne skupove već tada opredijelili i “prešutno” dali do znanja koga podržavaju.

Bit će veoma interesantan daljnji razvoj situacije i rad predstavničkog tijela koje je veoma bitno za funkcioniranje lokalne uprave posebice zbog donošenja proračuna kojeg predlaže gradonačelnik.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot