Trg sv. Terezije nakon rekonstrukcije i uređenja bit će ogledalo grada Požege (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Počeli su danas radovi u vrijednosti preko 8 milijuna kuna na uređenju i rekonstrukciji Trga sv. Terezije koji bi prema planu trebali biti u potpunosti završeni do 15. listopada 2016. godine. Još jedno novo gradilište u gradu posjetio je sa suradnicima gradonačelnik Požege Vedran Neferović, a za očekivati je da će sve to i nastaviti pratiti budnim okom kako bi bio siguran da će se sve odvijati i izvršavati u planiranim rokovima.

-Danas počinju radovi na Trgu sv. Terezije. Požega kao grad koji ima nekoliko trgova koji imaju bogatu i dugu tradiciju ali i bogatu kulturnu i povijesnu baštinu. Trgovi su ogledalo grada koji svjedoče brigu o svom gradu. U ovom trenutku u ovaj trg nije onakakv kakav bismo mi željeli. Projekt novog trga i uređenje ovog prostora je jedna vrijednost koju će naši građani imati u našem gradu što će biti prepoznatljivo ne samo zbog toga što je Požega sjedište biskupije i što se ovaj trg nalazi uz katedralu već i zato što novim projektom započinjemo jednu tapu uređivanja uže zone grada. Mi smo kandidirali i projekt uređenja Starog grada uz rješavanje Vrtića pod gradom na kojem je u planu mjesto za novo parkiralište čime bi se zaista uredila jezgra grada Požege i formirali je prema zahtjevima vremena. Želja nam je da stvorimo grad po mjeri naših stanovnika i trgove s čime ćemo se imati podičiti – rekao je gradonačelnik Neferović.

Uz radove na Trgu sv. Terezije odradit će se i kanalizacijska mreža na tom dijelu koje će zahvate obaviti tvrtka Tekija d.o.o.

-Ovaj i svi drugi trgovi u gradu Požegi su lice grada kao i pješačka zona i drugi povijesni lokaliteti u našem gradu. Izražavam veliku sreću i zadovoljstvo što su radovi započeli – dodao je Neferović.

Vezano uz prozivanja da se ne treba ulagati u trgove i neke druge projekte gradonačelnik Neferović je jasno rekao kako iza svih projekata stoji i da su uvijek neke krize i za vrijeme bivše države, Domovinskog rata, poslije Domovinskog rata.

-Stalno živimo u nekim vremenima krize. Zbog toga ne trebamo stajati na mjestu, tapkati i ne poduzimati ništa. Moja je odgovornost kao gradonačelnika za projekte u gradu. prošle sam godine jasno iznio koje ćemo projekte pokrenuti iz kreditnog zaduženja, iza toga stojim i to neće biti jedini projekti – zaključio je gradonačelnik Neferović.

Početak radova je posjetio i katedralni župnik preč. Ivica Žuljević koji je također izrazio zadovoljstvo započetim radovima te je najavio kako će uređenjem fasada na Katedrali, Gimnaziji i Dvorani sv. Trezije svakako dati doprinos ljepšem sjaju cjeline Trga sv. Terezije koji će radovi ići u korak sa rekonstrukcijom i dovršetkom Trga sv. Terezije.

Više iz kategorije