JOŠ JEDAN ASFALT PREKO DILJ GORE: Cesta Bučje-Lovčić gradit će se iduće godine

Autor: Jelenko Topić

BUČJE/SLAV. BROD – Iako najavljena u protekle dvije godine modernizacija dionice spojne ceste između Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije Bučje-Lovčić još nije započela. Kako je poznato Požežani su prije više od dvije godine modernizirali dio te ceste na svojoj strani tj. do granice sa susjedima, pa preostaje da to učine i oni.

 Uz dosada modernizirane prometnice to bi bio peti spoj preko Dilj gore, odnosno ukupno deseta cesta koja asfaltom povezuje dvije susjedne slavonske županije. Ispada da su one na mnogo mjesta povezane, no i ovaj pravac je izuzetno značajan i zanimljiv pogotovo žiteljima središnjeg dijela Brodsko-posavske županije i ovog dijela Požeške kotline, odnosno desetak naselja na području grada Pleternice. Uz to njime rado prolaze ribiči odlazeći ka ribnjacima i rijeci Savi.
Dakako nema potrebe govoriti da bi se modernizacijom te spojne ceste rasteretili susjedni pravci iz Požeštine ka Posavini ponajviše onaj preko Bilica i Grižića, kao i lokalna cesta Drenovac-Bečic-Ciglenik i frekventna prometnica Pleternica-Batrina.
-Dužina navedene dionice lokalne ceste iznosi 2.439 metara od čega je 600 metara asfaltirano, a ostatak od 1839 je makadamski kolnik – ističe ing. prometa Robert Zmaić, stručni suradnik za javnu nabavu i prometne poslove Županijske uprave za ceste u Slavonskom Brodu. Žiteljima desetak sela toga kraja sa sjeverne i južne strane Dilj gore ova cesta je od velikog značenja.

-Ishođena je građevinska dozvola u travnju 2018. godine. Početak gradnje će biti produžen za plan 2019. godine. Projektantska procjena vrijednosti dionice je 3,66 milijuna kuna ( s PDV-om) – stoji u izjavi za naš medij Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije.

Foto: Arhiva, pozega.eu

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »