Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Jedan razred manje upisanih prvašića u novoj školskoj godini na području Požeško-slavonske županije

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Jedan razred manje upisanih prvašića u novoj školskoj godini na području Požeško-slavonske županije Požega.eu | Jedan razred manje upisanih prvašića u novoj školskoj godini na području Požeško-slavonske županije

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Htjeli to neki priznati ili ne zabrinjavajući je podatak što će u novoj školskoj 2022/2023. u odnosu na prošlu 2021./2022. gotovo 20-ak mališana biti manje upisano u prve razrede osnovnih škola na području Požeško-slavonske županije

U novoj školskoj godini u školske klupe prvih razreda na području Požeško-slavonske županije sjesti će 581 prvašić dok je godinu prije bilo upisano njih 600. Nova školska godina sa sobom nosi i manjim broj upisanih 2020./2021. kada ih je bilo 591. a da ne govorimo još jednu godinu prije 2019./2020. s upisanih 626.

U nekim je osnovnim školama osjetan veći broj upisanih u školskoj godini koja nam dolazi s usporedbom prethodne, a to je na području općine Kaptola, Pakraca, Čaglina i požeške Julija Kempfa

Na području kaptolačke osnovne škole broj upisanih je za troje više u odnosu na prošlu godinu, dok je u Pakracu s područnim školama više upisanih njih 11.

Čaglinska škola se može također pohvaliti s većim brojem upisanih prvašića u matičnoj školi za njih 5 u odnosu na prethodnu godinu, dok područne u Djedinoj Rijeci i Ruševu imaju nešto manji broj upisanih, a Ljeskovica za jednog prvašića više.

U novu školsku godinu požeška osnovna škola Julija Kempfa ulazi s 20 prvašića više. Upisuje njih 76, a prošle je godine bilo 56, godinu prije 62, a 2019./2020. bio je upisan 61 prvašić.

Manji broj upisanih je u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Požegi. U 2022./2023. je upisano 48 prvašića, a godinu prije ih je bilo 62. Treba naglasiti da je nekad bilo i 70 upisanih prvašića u toj školi i to u 2019./2020. godini.

Područna škola u Vidovcima „spasila“ je situaciju pa je ostao isti broj upisanih kada gledamo ukupni broj upisanih u 2022./2023. godini, njih 49. Četvero je manje u matičnoj školi ali zato isti broj u područnoj u Vidovcima.  

Znatno manje upisanih je i u matičnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Velikoj. U novoj školskoj godini je upisano 13 prvšića, a godinu prije ih je bilo 21. U Područnoj školi u Radovancima je za troje manje prvašića u odnosu na prošlu godinu.

Petero manje je upisanih i u matičnu Osnovnu školu u Brestovcu. U novoj školskoj godini je upisano samo sedmero prvašića, a godinu prije je bilo njih 12. Područne škole u Zakorenju i Ivandolu neće imati niti jednog prvašića, dok je u Skenderovcima upisano 5 prvašića, a Pavlovcima samo 2.

Veliki pad prvašića evidentan je u matičnoj školi Mladost Jakšić. U prošloj školskoj godni je bilo upisano 38, a sada u novoj 2022./2023. samo 19.

Pad broja upisanih je i u matičnim školama u Trenkovu (3) i Lipiku (4). Situaciju u Lipiku spašava Područna škola koja je upisala četiri prvašića, a prošle godine nije imala niti jednog.

Osnovna škola u Poljani pretežito je iz godine s dva do tri više ili manje upisana prvašića. U novu će školsku godinu s dva manje (15).

U Pleternici u tamošnjim područnim školama situacije je nešto bolja. U matičnoj su upisana tri prvašića više (38) dok su po dva prvašića više upisana u Zagrađu i Kuzmici, četiri više u Buku, te po jedno u Bučju i Frkljevcima.

Kutjevačka škola gotovo da je ostala na istom broju prvašića u odnosno na prošlu školsku godinu .

Foto: Arhiva, pozega.eu



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo