Javnozdravstvena akcija “Brkati studeni-Movember” – mjesec muškog zdravlja: “Pogled na sebe i svoje tijelo u konačnici može imati životni značaj” /FOTO/

Brkati studeni-Movember – mjesec muškog zdravlja Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Županijska liga protiv raka petu godinu za redom provodi javnozdravstvenu akciju koja ima za cilj educirati i informirati stanovništvo o raku prostate i testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca. Cilj je očuvati i mentalno zdravlje i prije svega rano otkrivanje poremećaja i borbu protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja i prevenciju suicida.

dr. Nikola Gotovac, tajnik Županijske lige protiv raka

-Želja nam je ovom akcijom podsjetiti muški dio populacije na bolesti koje su specifične samo za njih. Kada govorimo o muškim bolestima najčešće se spominje rak prostate, a nevolja je u tome što se magline bolesti prostate ne događaju samo starijem dijelu populacije već i mlađima kod kojih je ta bolest opasnija i brže napreduje – naglasio je dr. Nikola Gotovac, tajnik Županijske lige protiv raka dodajući kako je riječ o bolesti koja se može liječiti i spasiti život.

-Ovom akcijom želimo podsjetiti i na karcinome testisa te drugih organa. Tek mali učestaliji pogled na sebe i svoje tijelo u konačnici može imati životni značaj – zaključio je dr. Nikola Gotovac.

Akciju koja se provodila ispred požeškog Gradskog muzeja doša je podržati i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment