Javnozdravstvena akcija “Brkati studeni-Movember” – mjesec muškog zdravlja: “Pogled na sebe i svoje tijelo u konačnici može imati životni značaj” /FOTO/

Autor: D.K.

Brkati studeni-Movember – mjesec muškog zdravlja Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Županijska liga protiv raka petu godinu za redom provodi javnozdravstvenu akciju koja ima za cilj educirati i informirati stanovništvo o raku prostate i testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca. Cilj je očuvati i mentalno zdravlje i prije svega rano otkrivanje poremećaja i borbu protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja i prevenciju suicida.

dr. Nikola Gotovac, tajnik Županijske lige protiv raka

-Želja nam je ovom akcijom podsjetiti muški dio populacije na bolesti koje su specifične samo za njih. Kada govorimo o muškim bolestima najčešće se spominje rak prostate, a nevolja je u tome što se magline bolesti prostate ne događaju samo starijem dijelu populacije već i mlađima kod kojih je ta bolest opasnija i brže napreduje – naglasio je dr. Nikola Gotovac, tajnik Županijske lige protiv raka dodajući kako je riječ o bolesti koja se može liječiti i spasiti život.

-Ovom akcijom želimo podsjetiti i na karcinome testisa te drugih organa. Tek mali učestaliji pogled na sebe i svoje tijelo u konačnici može imati životni značaj – zaključio je dr. Nikola Gotovac.

Akciju koja se provodila ispred požeškog Gradskog muzeja doša je podržati i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Foto: D. Mirković [FAG id=248723]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot