Javni poziv poduzetnicima i obrtnicima s područja Grada Požege

Autor: DK

Javni poziv za zapošljavanje i poduzetništvoPOŽEGA – Grad Požega objavio je 7.siječnja 2015. godine Javni poziv poduzetnicima i obrtnicima s područja Grada Požege za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja zapošljavanja i razvoja poduzetništva u 2015. godini. Radi se o sredstvima koja su osigurana u proračunu grada Požege za 2015. godinu na zahtjev i inicijativu nezavisnog Gradskog vijećnika Mire Rašića koji je iz navedenog razloga podržao proračun za 2015. godinu.

Za sve poduzetnike, neprofitne organizacije i obrtnike Grada Požege koji planiraju zaposliti osobe s područja Grada Požege otvorena je mogućnost korištenja sredstava poticaja, Objavljen je poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja zapošljavanja i razvoja poduzetništva u 2015. godinu, a zahtjevi koji ispunjavaju potrebne kriterije odobravat će se do iskorištenja sredstava od 350.000 kuna koliko je osigurano proračunom za ovu godinu navodi se na web stranici grada Požege gdje se nadalje navodi da korisnici sredstava mogu biti postojeća i nova mala trgovačka društva sa sjedištem ili poslovnom jedinicom (registrirana poslovnica, trgovačka radnja, ugostiteljski objekt i slično) na području Grada Požege, neprofitne organizacije koje djeluju na području Grada Požege te obrtnici i slobodna zanimanja s prebivalištem ili poslovnom jedinicom na području Grada Požege. Dodatni uvjet je da nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Požegi kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja prema Republici Hrvatskoj.

Grad Požega će odobravati poticaje poduzetnicima za svaku novozaposlenu osobu, i to jednokratni poticaj u iznosu od 5.000 kuna i dvanaest mjesečnih poticaja u visini do 20 posto bruto plaće, a najviše do 1.000 kuna mjesečno. Neprofitne organizacije na području Grada Požege mogu koristiti poticaj za zapošljavanje nezaposlenih osoba do 29 godina, s prebivalištem na području Grada Požege, na EU projektima u nevladinom sektoru i organizacijama socijalnih partnera, a koje su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje podnijele zahtjev za dodjelu poticaja po mjeri „Mladi za EU – suradnici na EU projektima u nevladinom sektoru i organizacijama socijalnih partnera – javni radovi za mlade”. Mjesečni poticaj je u visini do 10 posto bruto plaće, a najviše do 1.000 kuna mjesečno (maksimalno 12 mjeseci). U trećoj skupini su obrtnici koji će u 2015. godini započeti obavljanje registrirane djelatnosti, to jednokratni poticaj u iznosu od 5.000 kuna.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: