Javni natječaj za objavu pjesama u zbirci domoljubne poezije

Autor: Požega.EU

Vizija ove inicijative je potaknuti sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ostale građane na književno stvaralaštvo, kako poezije, tako i svih proznih vrsta, kako bi se sačuvala sjećanja na Domovinski rat i stvaranje hrvatske države, te osnažile vrijednosti slobode, zajedništva, mira, domoljublja, ponosa, požrtvovnosti, nacionalne samobitnosti i samosvijesti. 

Slijedom toga, Udruga će i ubuduće poticati književno stvaralaštvo i na druge načine aktivno sudjelovati u kulturnom životu šire zajednice.

1. Svrha i ciljevi  Javnog natječaja i izdavanja zbirke domoljubne poezije su:

– očuvanje vrijednosti proisteklih Domovinskim ratom,

– očitovanje ljubavi prema hrvatskoj domovini, zavičaju i narodu, osobito žrtvama, stradalnicima, braniteljima i domoljublju kao vrlini i trajnoj vrijednosti

– poticanje stvaralaštva pisane riječi (poezije), kojim se na taj način pridonosi hrvatskoj kulturi i stvara trajno naslijeđe budućim generacijama

– afirmiranje nepoznatih hrvatskih autora, kako branitelja, roditelja i članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, tako ostalih suvremenika Domovinskog rata te mladih.

2. U natječaju mogu sudjelovati autori s područja Požeško-slavonske županije s do 10 vlastitih pjesama domoljubne tematike. Pjesme mogu biti objavljene ili neobjavljene. Svaki autor osobno je odgovoran za autentičnost djela, odnosno plagijat. Smatra se da je dostavom pjesama autor dao suglasnost za njihovo ocjenjivanje i eventualno objavljivanje u zbirci te daljnje javno izvođenje (čitanje pri promociji zbirke, drugim događajima u organizaciji Udruge i sl.). Za maloljetne autore roditelj ili skrbnik treba dostaviti suglasnost za objavu autorskog djela.

U natječaju ne mogu sudjelovati osobe imenovane u prosudbeno vijeće.

3. Pjesme se dostavljaju na adresu e-pošte: domoljubne123@gmail.com te se pod šifrom koju autor sam odredi dostavljaju prosudbenom vijeću.

U e-poštu autor dostavlja svoje podatke: ime, prezime, šifru, adresu, telefonski broj,   a pjesme u privitak – sve pjesme u jedan Word-dokument standardnih postavki. Pjesme mogu biti pisane standardnim hrvatskim književnim jezikom, čakavskim ili kajkavskim književnim jezikom, nestandardnim lokalnim govorom i zavičajnim narječjem, uz uvjet da se značenje manje poznatih ili nepoznatih riječi rastumači na standardnom hrvatskom jeziku.

Rok za dostavu pjesama je od javne objave natječaja do 1.3.2021. godine

3. Procjenu i odabir pristiglih pjesama pod šiframa učinit će prosudbeno vijeće (četiri člana i predsjednik vijeća), sukladno mjerilima umjetničke izvrsnosti i formalne udovoljenosti pjesničkim vrstama. 

Autori odabranih pjesama biti će obaviješteni o uvrštenju pjesama u zbornik.

Promocija zbirke održati će se u listopadu 2021. godine u sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 123. brigade HV Požega. Točan nadnevak biti će naknadno javno objavljen putem medija.

Natječaj stupa na snagu danom javne objave.

***

U Požegi, 25. siječnja 2021.

                                                                             Predsjednik UDVDR PSŽ

                                                                                                               Umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić  

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88