Jakšički folkloraši pjesmom i plesom oduševili domaću publiku /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – Vrijedni i marljivi članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Slavonija” Jakšić za svoje su mještane organizirali kulturno-zabavnu manifestaciju. Kroz pjesme, kola i plesove predstavili su se onima koji ih vjerno prate i podržavaju njihov rad.

Nastup folkloraša održan je u vremenu Adventa kada se slavi nebeska zaštitnica jakšičke župe, sv. Barbara. U prostoriji starog Vatrogasnog doma tražilo se mjesto više gdje su među brojnom publikom između ostalih bili općinski načelnik Jakšića i predsjednik Općinskog vijeća prof. Boško Obradović.

Zbog župskih obveza mjesni župnik vlč. Tihomir Bilešić na manifestaciji nije bio nazočan. Telefonski mu je dočarana ugodna atmosfera, a s druge se strane priključio pjesmi koju su folkloraši pjevali čime je želio potvrditi svoju prisutnost na manifestaciji, iako nije bio na mjestu koje ga je čekalo.

Dario Pažin, predsjednik HKUD-a “Slavonija” Jakšić

Svima njima dobrodošlicu je poželio predsjednik HKUD-a Slavonija Dario Pažin.

– Kroz pjesme i plesove neumorni folkloraši pokazali su program kojim su se predstavili na nedavnom višednevnom posjetu Francuskoj gdje su u nekoliko nastupa dočarali kulturno bogatstvo našeg kraja iz kojeg smo došli – rekao je Pažin.

Na kraju manifestacije uslijedilo je iznenađenje. Članovi KUD-a zapjevali su pjesmu “Sretan ti rođendan”, a predsjednik KUD-a Dario Pažin na pozornicu je donio tortu sa svijećama i čestitao rođendan Tomislavu Čevapoviću koji je ostao vidno iznenađen. Pokušao je ugasiti svijeće, no nije mu baš pošlo za rukom. Trebalo se malo pomučiti za to jer su mu KUD-ovci pripremili svijeće koje se i negase tako lako.

 

Komentiraj: