JAKŠIĆKI EKO MALIŠANI: Vrtić dobiva zelenu eko zastavu, imaju najljepši vrt, brinu o okolišu, a eko navike prenose i na roditelje /FOTO/

Autor: DK

Od svibnja će se na zgradi Dječjeg vrtića Jakšić vijoriti zelena eko zastava. Veliko je to priznanje za najmlađe stanovnike Općine Jakšić koji sa svojim odgojiteljima marljivo brinu za okoliš te kroz različite projekte sudjeluju u njegovu očuvanju, a zelenu zastavu i status „Eko škole“ dobili su putem udruge „Lijepa naša”.

– Već više od dvije godine radimo na raznim ekološkim projektima. Prošle smo godine posadili mali vrt, voćnjak i plastenik, sudjelovali u HRT-ovom natječaju „Najljepši školski vrt“ te smo osvojili Priznanje za najljepši početnički vrt. Ove smo godine postavili visoke gredice, posadili dvije velike gredice jagoda, kutić sa začinskim i aromatičnim biljem kao što su ružmarin, vlasac, matičnjak, menta i origano, zatim povrće kao što su rajčice, paprika, češnjak i luk. Sorte su iz domaćeg uzgoja, a donirali su ih roditelji djece i vlasnici lokalnih OPG-a. Djeca su posadila vrt, brinu se o njemu, plijeve ga, zalijevaju. Brali smo i cvjetove maslačaka te od njih radili med – pohvalila je jakšićke mališane Ivona Pečur, ravnateljica Dječjeg vrtića Jakšić.

I dosita, samim dolaskom pred vrtić ne može se ne primijetiti bogatstvo biljnih vrsta i raznolikost boja. Ekološka svijest dio je svakodnevice djece i djelatnika ovog vrtića. Puno vremena i truda ulažu u brigu o prirodu. Svaka skupina ima eko otoke za razvrstavanje otpada (papir, staklo, bio otpad). Također sudjeluju u projektu sakupljanja baterija te su izradili male spremnike za lokalne trgovine, osnovnu školu i područne škole, Zavod za hitnu medicinu Požega, urede u Općini, Županiji i slično.

-Ove pedagoške godine ostvarili smo uistinu mnogo. Dobili smo novo jasličko igralište, posadili preko 100 stabala, osvojili Priznanje za najljepši početnički vrt, proširili postojeći vrt i voćnjak, stekli status Eko škole. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez naše predivne djece, njihovih roditelja, našega Osnivača Općine Jakšić, lokalne zajednice, i naravno, svih djelatnika dječjeg vrtića Jakšić- ističe ravnateljica jakšićkog dječjeg vrtića zahvaljujući svima koji sudjeluju u realizaciji brojnih planova ove odgojno-obrazovne ustanove, donatorima te želji i vremenu mnogih drugih kako bi se mališanima osigurali što bogatiji sadržaji i poticajna okolina za rad i učenje.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »