Izvode se završni radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u općini Jakšić – projekt vrijedan više od 2,6 milijuna kuna /FOTO/

Autor: DK
blank

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u općini Jakšić, u tamošnjoj Industrijskoj zoni, ulaze u završnu fazu. Nakon obavljenih svih pripremnih radova u tijeku je završetak postavljanje završnog asfaltnog sloja, postavljaju se zadnji metri žičane ograde, izvode se elektro i vodoopskrbni priključci nakon čega će se na projektom predviđena mjesta postavljati oprema i strojevi.  

blank

Podsjetimo, općina Jakšić nositelj je projekta “Reciklažno dvorište u Općini Jakšić” vrijednog 2.642.509,25 kuna kojeg s 85 posto sufinancira Europska unija. Po dovršetku izgradnje reciklažno dvorište će se predati na upravljanje tvrtki Komunalac Požega d.o.o..

blank

Uspostavom reciklažnog dvorišta na području općine Jakšić stvara se temelj unapređivanja sustava gospodarenja posebnim kategorijama otpada s naglaskom na otpadnu ambalažu.

blank

Uz unaprjeđenje sustava gospodarenja komunalnim otpadom cilj je povećati postotak odvajanja papira, plastike, stakla, metala, biorazgradivog i drugog problematičnog otpada u ukupnoj količini komunalnog otpada čime će se smanjiti njegova masa koja se odlaže na odlagalište.

blank

Korištenjem reciklažnog dvorišta i ispravnim informiranjem javnosti slažu se dijelovi uspostave cjelovitog sustava gospodarenjem otpadom u kojem taj otpad u konačnici postaje vrijedna sirovina.

blank

-Do izgradnje našeg reciklažnog dvorišta općina Jakšić, odnosno mještani s njenog područja mogu sav otpad besplatno odvoziti u reciklažno dvorište u Požegi. Taj dogovor je postignut s gradom Požegom, tvrtkom Komunalac Požega d.o.o. i općinom Jakšić – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić dodajući kako se očekuje otvorenje njihovo reciklažnog dvorišta u svibnju mjesecu ove godine.

blank
blank
blank

Nositelj projekta je Općina Jakšić, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.2020.

blank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića