Izloženi radovi akademske kiparice Tatjane Kostanjević od skulpture do plošne minijature /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Vlastitim radovima od početka ovog mjeseca pa sve do 13. travnja svojim se sugrađanima u malom salonu požeškog Gradskog muzeja  predstavlja  akademska kiparica Tatjana Kostanjević, poznata kao autorica brojnih skulptura na javnim površinama grada Požege unazad dvadesetak godina kao što su skulpture Matka Peića, Nikole Tesle, Sara Babin Vir i druge. Brojni njeni radovi krase i javne prostore grada Opatije gdje je ranije živjela, a Tatjana Kostanjević ima iza sebe niz samostalnih i zajedničkih izložbi.

blank

 Ova izložba naziva „Skulptura oko vrata“ može se razgledati svakog radnog dana uključujući i subotu od 10 do 12 sati, te poslije podne ponedjeljkom i srijedom od 18 do  20 sati.

– Izloženi su radovi nastali iz skulpture kao plošni objekti u prostoru koji imaju uporabnu funkciju, zatim dekorativni radovi kao dizajnerski proizvod, umjetnički nakit, držačice ugleda, te male plošne minijature nastale iz skulpture – kazala nam je umjetnica Kostanjević i dodala da je dio nakita od žice, a dio izložaka nastao od čelika.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića