Izlet planinara Sokolovca osunčanom Požeškom gorom /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Jedna ekipa planinara požeškog Sokolovca ovoga vikenda bila je na Velebitu, drugi dio pohodio domicilno gorje odnosno Požešku goru.

Prekrasan sunčani dan vrijedna i izleta željna ekipa Društva je iskoristila za okupljanje tradicionalno kod Željezničkog kolodvora. Uspon je počeo kod Grginog dola gdje su krenuli na Požešku goru. Osjetilo se na svakom koraku kako je biljni i životinjski svijet u punoj ekspanziji s obzirom na godišnje doba. Sve je mirisalo na probuđenu prirodu i proljetno cvijeće.

Prolazeći pored vikendica Požežana i prekrasnih vinograda koji se stapaju sa šumom naišli su na požeškog vinogradara i čuvara baštine Zorana Fumića u njegovom vinogradu.

-Uvijek dobro i veselo raspoložen ponudio nas je čašicom razgovora i dobrog druženja koje smo s veseljem prihvatili – kažu sudionici izleta koji su nastavili put kapelice Sv. Vida kao središnje točke  izleta. Tu su vrijeme za degustaciju slavonskih proizvoda, te prisjećanje na ne tako davne proslave Grgureva na prostoru oko kapelice. Svaka travka i kamenčić kao da pišu povijest navedenog prostora. Požeškim vinogradarskim putem nastavili su uspon i izlet, a hodajući svako malo su zastajkivali ushićeni pogledima koji se pružaju na Požegu, te Papuk u daljini koji se zbog lijepog vremena činio kao da je na dohvat ruke.

Prilikom silaska okrijepili su vodom s izvora Fratrovica,  te lagano počeli sažimati dojmove s ovog prekrasnog izleta. Ulicom Vučjak u Požegi kroz koju su prolazili osjetili su duh grada kojega svi vole. Izlet je završio druženjem u jednom od požeških kafića. Puni dojmova i zadovoljstva pozivaju sve da im se pridruže u otkrivanju zavičaja, te zajedničkom užitku u planinama. Izlet je bio namijenjen osobama starije životne dobi, djeci, te svim planinarima i ljudima dobre volje, a vodič je bio Bruno Horvat.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88