Izlet članica HSS-ove organizacije Požeško-slavonske županije “Hrvatsko srce” u Vukovar /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Organizacija žena HSS-a Požeško-slavonske županije „Hrvatsko srce“, organizirala je za svoje članice i simpatizere jednodnevni izlet u posjet gradovima Vukovaru i Iloku.

Pedesetak članica i simpatizera, nakon posjeta vukovarskoj bolnici u kojoj su vrlo emotivno i stvarno prikazani zadnji mjeseci 1991. godine te uvjeti rada i života u njoj, uputilo se prema samom centru grada na Vuki.

Stručno vodstvo lokalnog vodića prikazalo im je Vukovar kroz prošlost, sadašnjost te viziju za budućnost obišavši neke od znamenitosti; bijeli križ na Dunavu, most Michela Nicoliera, Dvorac Eltz, šetalište Adicu, Crkvu Sv. Filipa i Jakova te Vodotoranj koji je u obnovi.

Nakon Vukovara uslijedio je posjet najistočnijem dijelu domovine, Iloku, gdje su obišli Ladanjsko imanje Principovac, Iločke podrume te crkvu Sv. Ivana Kapistrana.

– Dugi niz godina Hrvatsko srce Požeško-slavonske županije trudi se jednom godišnje organizirati izlet za svoje članice kako bi, uz druženje, što bolje upoznale sve dijelove Hrvatske. Hrvatsko srce posebno vodi brigu o ženama srednje i starije populaciji koje zbog svog načina života nisu bile u mogućnosti puno putovati te su ovakvi izleti prilika za njih da uljepšaju svoju svakodnevicu – istakla je iz organizacije putovanja Ivana Ivanika, županijska vijećnica HSS-a, koja je putovanje organizirala s Danicom Toman, predsjednicom Hrvatskog srca županije.

Foto: I.I.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: