Izgradnja zgrade za pogon tvrtke Orchem plus d.o.o. u Pleternici u poodmakloj fazi – biti će zaposleno 20-ak radnika: “Svako novo radno mjesto potencijal je daljnjeg razvoja grada što ulijeva optimizam” /FOTO/

Autor: D.K.

Izgradnjom pogona tvrtke Orchem plus d.o.o. u Pleternici, koja je u vlasništvu Romana Orešića, započelo je ulaganje više od 32 milijuna kuna u tu investiciju. U taj je iznos uključen samo prvi dio ulaganja, u građevinske radove, a investicija će financijski biti daleko veća u sklopu koje će se investirati u opremu i strojeve. Pogon će se prostirati u pleterničkoj Industrijskoj zoni na površini od gotovo sedam tisuća četvornih metara koji će krasiti taj dio grada i biti privlačniji za druge investitore koji se odluče s ulaganjima u neke od proizvodnih i drugih djelatnosti. 

Orchem plus d.o.o. je sestrinska tvrtka Orchem d.o.o., istog vlasnika, koja se bavi distribucijom i primjenom sredstava za zaštitu bilja.

Kako doznajemo proizvodni pogon u Pleternici, u kojem će se prepakiravati i skladištiti agrokemikalije, zapošljavat će u početku do 20 radnika i kao takav će biti jedinstven u ovom dijelu EU.  

Želja vlasnika odnosno osnivača tvrtke je postati relevantan čimbenik u distribuciji sredstava za zaštitu bilja, u čemu žele napredovati i razvijati se. Upravo je to jedan od razloga izgradnja i otvaranje pogona u Pleternici koji će dati svoj doprinos u poslovanju na domaćem tržištu i time poboljšati pružanje usluga svjetskim proizvođačima sredstava za zaštitu bilja s kojima je već ostvarena uska poslovna suradnja.

Uvodeći novitete Orchem d.o.o. i njena sestrinska tvrtka Osrchem plus d.o.o. osobitu pažnju posvećuju zaštiti okoliša i poštivanju svih pozitivnih zakonskih odredaba koje propisuju regulative Republike Hrvatske.

Zadovoljstvo izgradnjom novog pogona u Pleternici i otvaranjem novih radnih mjesta ne krije pleternička gradonačelnica Antonija Jozić koja naglašava kako nastavlja intenzivne razgovore s budućim investitorima u Industrijsku zonu u kojoj će biti zastupljene različite djelatnosti koje će činiti jednu veliku gospodarsku cjelinu na jednom mjestu.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

-Ulaganja u našoj Poduzetničkoj zoni u Pleternici svakako vesele i ulijevaju optimizam jer svako novo radno mjesto potencijal je daljnjeg razvoja moga grada, ostanka stanovništva na ovom području i razvoja gospodarstva u cjelini. Zadovoljna sam što je vlasnik tvrtke odabrao Pleternicu za izgradnju tvornice prepoznajući time povoljno poslovno okruženje u našem gradu, odličnu prometnu povezanost i potpore koje lokalna samouprava dodjeljuje poduzetnicima. Vjerujem da je sve to utjecalo na odluku o gradnji tvornice baš ovdje i radujem se završetku radova, opremanju i zapošljavanju mojih sugrađana, a u budućnosti novim investicijama u našoj Poduzetničkoj zoni – rekla je gradonačelnica Jozić.

Prema planiranoj dinamici izgradnje pogon tvrtke Orchem plus d.o.o. bi mogao biti u funkciji u zadnjem tromjesječju ove godine, a kako sada svari stoje radovi se izvode u planiranim rokovima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88