Izborna skupština požeškog HDZ-a je festival demokracije

Autor: DK

POŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u požeškom HDZ-u novi predsjednik Darko Puljašić zahvalio se svim delegatima koji su bili na Izbornoj skupštini

-Unaprijed očekujem od vas dobru poslovnu suradnju koju sam s vama i do sada imao kao ravnatelj Doma zdravlja i zamjenik gradonačelnika. Iznimno sam zadovoljan dosadašnjom suradnjom i korektnim izvješćivanjem. Kao Gradski odbor HDZ-a i dalje ćemo biti svima vama na raspolaganju, na vrijeme ćemo vas obavješćivati o svim događanjima koje budemo smatrali da trebate i vi biti s nama. Isto tako promijeniti ćemo način rada u komuniciranju jer evo nove su tehnologije, više ćemo komunicirati e mailovima, sms-ovima i novim tehnologijama – rekao je u uvodnom dijelu tiskovne konferencije, prilikom obraćanja novinarima Darko Puljašić.

Bio je osvrt na proteklu Izbornu skupštinu GO HDZ-a na koju je, kako je naglasio Puljašić,  te je izrazio žaljenje zbog samog početka prvih desetak minuta sjednice koja je možda bila nespretna.

-Žao mi je zbog toga i znam da se to neće više događati, ali ostatak skupštine je bio fantastičan. Zahvaljujem se na svih šest sati našim izaslanicima koji su strpljivo očekivali  rezultate i evo dobili novog predsjednika. Gospodin Šolić naravno ostaje uz mene, ostaje uz nas, jer tim koji pobjeđuje se ne mijenja. Samo smo zamijenili određena mjesta. Ostajemo jedinstveni, zajedno i svi u potpori  našem gradonačelniku Vedranu Neferoviću koji ima i dalje apsolutnu potporu Gradskog odbora i predsjednika. Kao zamjenik gradonačelnika i direktno sam uključen u izvršnu vlast što će sigurno pomoći da i na lokalnim izborima koji nas očekuju ostvarimo fantastičan rezultat -rekao je Puljašić dodajući kako će i dalje razvijati odnos s mladima te s ljudima koje treba uvjeriti kako politika nije nešto loše već alat koji treba pomagati u napretku. Radit ćemo na tome da zaustavimo iseljavanje mladih te apsolutno podržavati izvršnu vlast, i  na gradskom i na županijskom nivou.

Potporu protukandidatu da izborima dao je i župan Alojz Tomašević, te je naglašeno kako je je demokracija na boljoj i višoj razini.

-Dokazali smo da je Hrvatska demokratska zajednica demokratska i da se može izabrati i nastaviti funkcionirati u zajedništvu. Znamo da sustav može funkcionirati ako smo predani i profesionalci. Ako je netko očekivao nekakav raspad  i podjele s obzirom na broj kandidata, toga neće biti jer svi ljudi, bez obzira koga su zaokružili žele jedinstvo u HDZ-u i žele dobrobit za grad Požegu – rekao je župan Tomašević dodajući kako gradonačelnik i struktura koja upravlja gradom zaslužuju apsolutnu potporu stranke.

-Već ove godine pripremamo se za nove izazove, nove projekte i nove natječaje, uz pripreme za lokalne i regionalne izobre i drago mi je da smo ovaj zahtjevan posao odlično odradili. Demokracija nije jednoumlje, demokracija je skup različitih mišljenja koji mogu djelovati na jednom prostoru, i evo dobili smo novog predsjednika, novo vrijeme i novu snagu. Mislim da će se dogoditi novi zamah s ljudima koji su došli u Gradski odbor. Zajednički možemo učiniti sve – dodao je Tomašević.

Komentiraj: