Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu ove godine u Velikoj

Autor: D.K.

Vlado Boban - CopyVELIKA – Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji je bio planiran da će se održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji, točnije u selu Đurići, općina Drenovci, promijenit će mjesto održavanje te hvalevrijedne manifestacije. Zbog aktualne situacije sa izbjeglicama na tom području odluka je donesena, u veoma kratkom vremenu, da se izbor za najuzorniju seosku ženu održi u Požeško-slavonskoj županiji, u općini Velika koja se iz godine u godinu dokazuje u sve boljoj organizaciji raznih manifesta, iz kojeg razloga je za očekivati da će i ova manifestacija biti organizirana na visokoj i zavidnoj razini.

Dosadašnja praksa je bila da održavanje izbora za najuzorniju seosku ženu bude u mjestu iz kojeg je pobjednica bila na zadnjem izboru što se prema svemu sudeći zbog, slobodno se može reći, opravdanih razloga ove godine mijenja u 16. godinišnjoj tradiciji, koliko se takva manifestacija provodi.

-Ove je godine 16. izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji će se odvijati ovdje u Velikoj. Taj izbor se održava uvijek povodom Svjetskog dana seoske žene, koji se obilježava 15.listopada. Zapala nas je ta nemila i nepredviđena situacija zbog samih tih izbjeglica i nesreće koja je izazvala egzodus izbjeglica. Smatrali smo da nije primjereno niti humano da se sad taj izbor održi u Đurićima. Imali smo tu sreću da je Požeško-slavonska županija u dogovoru sa Vukovarsko-srijemskom županijom postigla i pronašla rješenje da se to sve održi u općini Velika – istakla je Dragica Vučković, predsjednica Udruge najuzornije hrvatske seoske žene te dodala kako je iz Požeško-slavonske županije na zadnjim izborima za najuzorniju hrvatsku ženu izabrana druga pratilja, Manda Štimac iz Zagrađa što je jedan od razloga zbog čega je odluka pala da se izbor održi na prostorima Požeško-slavonske žuapnije.

Na izboru za najuzorniju seosku ženu u Velikoj, 10.listopada, predstaviti će se 23 kandidatkinje iz 12 županija, što je kako naglašava predsjednica Vučković respektabilna brojka.

-Nadam se da će ovaj izbor proći lijepo i zapaženo. Izbor se održava u subotu 10. listopada od 17 sati. Natjecateljice svoje štandove urediti će i pripremiti u dopodnevnim satima, a od 13 sati počinje ocjenjivanje tih štandova od strane žirija. U 16 sati bit će organizirana svečana povorka kroz mjesto Velika, gdje će se sve najuzornije žene županija predstaviti. Na velikoj pozornici u Sportskoj dvorani sve kandidatkinje će se ponovno predstaviti u narodnim nošnjama svoga kraja i odgovarati na pitanja žirija kojom će prilikom predstaviti svoje gospodarstvo – istakla je predsjednica Udruge Dragica Vučković.

-Malo smo iznenađeni, ali više ugodno što smo odabrani da preuzmemo tu ulogu organizacije 16. izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Preporučeno je uz suglasnost požeško-slavonskog župana da se taj izbor održi ovdje u Velikoj što je nama izazov i zadovoljstvo što se u Požeško-slavonskoj županiji prepoznaju oni koji to najbolje mogu napraviti i odraditi – rekao je načelnik Općine Velika Vlado Boban.

Za očekivati je da će se odazvati veliki broj gostiju koji će doći popratiti ovu manifestaciju koja će vratiti sjećanja onim starijim generacijama na dane iz njihove ne tako davne prošlosti.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot