Iz bunara dubokog više od sedam metara kutjevački vatrogasci spašavali “crno” janje: „Svojim jaukanjem dozivalo je u pomoć“

Autor: D.K.

Kutjevački vatrogasci, njih pet i jedan pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije iza 18 sati upućeni su na neobičnu intervenciju. Prva dojava i informacija, koja se kasnije ispostavila da je točna, bila je „janje je u Gradištu upalo u bunar možete li ga doći spasiti“.

Kao i uvijek kutjevački vatrogasci uvijek spremni na sve intervencije. U veoma kratkom vremenu su stigli na mjesto događaja i pristupili spašavanju janjeta. Odradili su akciju za svaku pohvalu.

Kako doznajemo jedan se vatrogasac ljestvama spustio na dubinu veću od sedam metara gdje je bilo i “crno” janje iznio na površinu. Sve je odrađeno uz pomoć drugih vatrogasaca koji su bili na intervenciji, na siguran način i prema svim pravilima struke.

-Kad su izvukli janje iz bunara nije se moglo vidjeti tko je sretniji, janje ili vatrogasci – prepričava nam jedan od mještana Gradišta koji se zatekao na mjestu događaja pohvaljujući vatrogasce koji su po dojavi došli uz zvuke sirena u veoma kratkom vremenu.

-Bunar je bio prekriven daskama koje je nagrizao zub vremena. Janje se zateklo na mjestu, u dvorištu gdje nije trebalo biti i jednostavno propalu. Prava sreća u nesreći. Bolje da ne pomišljam što bi bilo da se netko od djece tamo igrao i ne daj Bože propao u bunar – nastavlja mještanin Gradišta dodajući kako je janje bilo teško 30-ak kilograma.

Neobična intervencija ostat će zapisana u biltenu kutjevački vatrogasaca i biti dokaz da su uz gašenje požara i druge intervencije na različitim ugrozama spremni odraditi sve zadatke koji se stave pred njih.  

Foto: DVD Kutjevo

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek