Ne zaboravlja se kulturna baština

Autor: D.K.

KUZMICA – Grad Pleternica uvrstila je u strategiju razvoja projekt građanske inicijateve Kuzmica. Predsjednik Građanske inicjative Miro Rašić ne skriva radost, zahvaljujući gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić što je prepoznala smisao i potrebu za ulaganjem u projekte Viškovačkog grada, Kurije Kušević i Munjare.

Podržavanjem ovog projekta grad Pleternica jasno daje do znanja da prepoznaje kvalitetne projekte, od iznimne kulturne važnosti, i da podržava smislene projekte upućene od strane udruga i inicijativa građana.

Rašić ističe da je, Građanska inicijativa, svojim dosadašnjim radom odradila veliki posao u smislu skretanja pozornosti na kulturološke lokalitete koji su u jednom periodu bili gotovo zaboravljeni, propadali i koji bi s vremenom, uslijed zuba vremena, nestali i ostali samo u tragovima. Tako su ti lokaliteti u zadnje dvije godine gotovo zaokupirali medijski prostor kojima se pridodavao veliki značaj posebice obilježavanje 100. godišnjice od puštanja u pogon hidroelektrane Munjara.

Za očekivati je da će se i kroz strukturne EU fondove uspjeti namaknuti sredstva koja bi pomogla još boljem uređenju i održavanju postojećih objekata kako bi se zaokružila kulturna cjelina s ciljem što bolje turističke prepoznatljivosti i same posjećenosti.

Više iz kategorije