INICIJATIVA RUŠEVAČKE UDRUGE „PUT“: Otkup i prenamjena stare zgrade

Autor: Jelenko Topić

RUŠEVO – Predlažem da općina Čaglin kupi  derutnu kuću u Ruševu nedaleko zgrade nekadašnje općine, zatim da se dvije zemljišne parcele sastave u jednu, te da se sruše ta derutna kuća sa ostalim objektima koji se tu nalaze- istakao je u svojoj inicijativi umirovljeni danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić, savjetnik Udruge „Put – istina i život“ iz Ruševa koja različitim aktivnostima pokušava zajedno sa ostalim subjektima oživjeti i razvijati taj kraj.

On u nastavku tvrdi da zna da je ta kuća na prodaju već više godina, te da misli da to općina  ili županija mogu kupiti za minimalan novac, te dati na upotrebu udruzi „Put“ za njezine potrebe i potrebe ženskog stanovništva  tog kraja. Tu udruga naime ima planove postaviti zavičajnu galeriju-muzej što bi dalo mogućnost udruzi da promovira svoje mjesto i cijelu općinu za dolazak izletnika iz drugih krajeva, te tako doprinesu razvoju toga kraja.

-Možda bi se u ovu aktivnost trebala uključiti šira zajednica tako da se donacijama pomogne i  solidarnošću unaprijedi zapušteno selo Ruševo- napisao je na kraju Kruno Kaić.

U razgovoru s načelnikom općine Čaglin, Daliborom Bardačem, doznali smo da općina kao jedinica lokalne samouprave studiozno razmatra svaki prijedlog iniciran bilo od neke udruge ili pojedinca, posebice onaj u kojem se predlažu mjere za poboljšanje življenja u tim krajevima.

-Sve ono što je prihvatljivo i od javnog interesa za naš kraj općina će se uključiti i pomoći u proračunskim mogućnostima. Svaki prijedlog je dobro došao, a kao načelnik općine uvijek sam spreman saslušati konkretne prijedloge i iste realizirati ako su od interesa za općinu i kraj u kojem živimo – rekao je načelnik Bardač.  

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88