Indian Roadmaster luksuzni je povratnik na tourer scenu

Autor: Požega.EU

Indian Roadmaster luksuzni je povratnik na tourer scenu (foto)

Novi Indian Roadmaster još je jedan model s kojim najstariji proizvođač dvokotača s one strane bare pokušava povratiti staru slavu. Nekada najpouzdaniji i najudobniji touring motocikl koji je dolazio iz Amerike ponovno je tu i donosi razinu luksuza koje se ne bi posramili ni top auto brandovi…

Ime Indian Roadmaster sa sobom nosi reputaciju. Nekadašnji vladar luksuznih putničkih dvokotača ponovno je na sceni, a staru titulu pokušat će povratiti razinom opreme, luksuza, udobnosti, kvalitete i performansi. Brand iz Sturgisa stvorio je potpuno novi motocikl i natrpao ga svim onim što razinu udobnosti i tehnike diže za stepenicu iznad konkurencije.

Tu su tvrdi koferi s daljinskim zaključavanjem, putne bisage zapremine 143 litre, podesivi oslonci za noge putnika, elektronski podesiv vjetrobran, i podesivo grijano sjedalo. Grijane su i ručice upravljača, tu je i mnoštvo kroma, ABS sustav, LED svjetla, tempomat, a Indian je na Roadmaster  ugradio i sustav provjere tlaka u pneumaticima, startanje dvokotača bez ključa i opremio ga oklopom koji donosi prilagodljivo strujanje zraka. Popisu opreme tu nije kraj jer su tu i Bluetooth, navigacija, Pandora radio, integracija s pametnim telefonima i sustav komunikacije.

Za pokretanje ovog noviteta zadužen je zrakom hlađeni Thuder Stroke 111 dvocilindraš obujma 1.819 ccm čiji su cilindri postavljeni pod kutom od 49 stupnjeva. Ovaj agregat osnova je svih novih Indiana, a donosi tri bregaste osovine, klackalice, dva ventila po cilindru, sustav ubrizgavanja goriva, kombinirano zračno i uljno hlađenje, te šest-stupanjski mjenjač. Novi Roadmaster u Europi će osvanuti kada i nedavno osvježeni Chief modeli i to u crnoj, crvenoj i kombinaciji crvene i krem boje.

izvor: automotoportal.hr

Više iz kategorije