Imamo ogroman potencijal koji moramo pametno iskoristiti

Autor: Požega.EU

KUTJEVO – O blagdanu Male gospe slavi se i Dan Grada Kutjeva kojom prilikom je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca za poginule branitelje kod centralnog križa na groblju u Kutjevu. Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Grada Kutjeva, županije i braniteljskih udruga.

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća otvorila je Josipa Miličević, pozdravila sve nazočne te u uvodu istaknula povijesnu i kulturnu važnost Kutjeva te planove o ulaganjima u gospodarstvo i turizam.

– Kutjevo je brand, prepoznatljiv u Hrvatskoj i izvan njenih granica. Kutjevo mora vratiti svoj sjaj, moramo se izboriti za svoju poziciju top turističke destinacije kontinentalnog turizma i to znati kapitalizirati. Moramo objediniti sve ono što ovaj kraj može ponuditi od poljoprivrednih proizvoda, vinskih podruma, kvalitetnih vina, vinskih cesta, ugostiteljskih objekata i biti nezaobilazna destinacija i grad u koji će se turisti rado vraćati, a istovremeno stvoriti nova radna mjesta i zaustaviti zabrinjavajući trend odlaska mladih obitelji – naglasila je Miličević. Iskazala je i zadovoljstvo velikim odazivom gostiju sjednici jer smatra da su svi prisutni na taj način iskazali namjeru pružanja potpore, a sve u svrhu ostvarivanja boljeg i kvalitetnijeg života svojih sugrađana.

Gradonačelnik Grada Kutjeva, Josip Budimir, u svom govoru podsjetio je na teško i nesređeno stanje koje je zatekao u gradskoj upravi nakon dolaska te najavio skorašnje izvješće revizije koje će potvrditi njegove riječi. No, unatoč svim problemima i preprekama, došlo je do dogovora sa tvrtkama i dobavljačima kojima je Grad bio dužan, te su se stvorili uvjeti za daljnje projekte.

– Dvorac će uskoro postati hotel sa četiri zvjezdice, gradit će se novi vrhunski podrumi te Kuća graševine za čiji idejni projekt su nam odobrena sredstva iz Ministarstva turizma. Tu je i plan da se napokon realizira projekt vinskih cesta jer to nije puko asfaltiranje nego prilika za ukupno pokretanje gospodarstva u našem kraju. Taj projekt obuhvaća vinare, vinogradare, razne obrtnike, smještajne kapacitete, vinske kuće, ugostiteljstvo, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a Europska unija ga financira u iznosu 99%. – istaknuo je Budimir.

Grad Kutjevo je uz sve nabrojane projekte dobio i smeđu signalizaciju, a prijavljen je iprojekt izgradnje kanalizacije u Bektežu i Vetovu dok je javni natječaj za Program energetske obnove obiteljskih kuća u tijeku. Planira se uvođenje LED rasvjete i postavljanje solarnih ćelija, izrađuje se projekt novog vrtića, planira se izgradnja reciklažnog dvorišta s Pleternicom i Čaglinom, izgradnja pješačke staze na Vinkomiru, rekonstrukcija Ulice Republike Hrvatske te dva kružna toka.

Gradonačelnik je iskazao želju za nastavkom dobre suradnje sa ostalim gradonačelnicima i načelnicima u Požeško slavonskoj županiji, županom, ali i suradnji sa svojim sugrađanima.

– Građane molimo za strpljenje jer pred nama je dugotrajan proces koji se ne može realizirati preko noći, ali rezultat neće izostati. Moramo razvijati kontinentalni turizam i svi ćemo od toga imati koristi. Čitav grad i njegova mjesta će živjeti i stvarat ćemo prostor za nova zapošljavanja kao i izgradnju i širenje Kutjeva. Imamo ogromni potencijal koji moramo pametno iskoristiti sa svim raspoloživim fondovima i ljudima. Na prvo mjesto stavljamo stručnost, poštenje i upornost, a u tom smislu dokazivat ćemo se vlastitim primjerom- zaključio je Budimir.

U ime svih gradonačelnika i načelnika obratila se nazočnima i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je zaželjela puno uspjeha u radu novoj gradskoj vlasti što je također upućeno i od strane župana Alojza Tomaševića i saborskog zastupnika Franje Lucića.

Ove godine su uručene zahvalnice. Tako je Vladi Pokrajine Tirola uručena zahvalnica za doprinos u humanom radu na području Grada Kutjeva dok je za Aniti Katić iz Šumanovca uručeno priznanje za razvoj društvenih odnosa, obrazovanja, kulture i drugih javnih djelatnosti. Za postignute rezultate u borilačkom sportu zahvalnicu je primio Tomislav Ivčetić iz Vetova.

no images were found

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot