Ima Požežana među glazbenicima i autorima koji su se odrekli autorskih prava kako bi se obnovila Glazbena škola u Sisku

Autor: Jelenko Topić

Hrvatsko društvo skladatelja i njegova služba za zaštitu autorskih muzičkih prava ZAMP pokrenuli su ovih dana među svojim članovima akciju „Playlista za glazbenu školu Sisak“ za obnovu potresom razrušene zgrade Glazbene škole Frana Lhotke. Pozivu se već sada odazvalo više od stotinu domaćih glazbenih autora, skladatelja, tekstopisaca, aranžera i izdavača koji će donirati tantijeme od svojih autorskih prava u humanitarnu svrhu.

Među njima ima i Požežana. To je Karlo Ćavar član glazbene skupine Detmeć odričući se prava za skladbu Kroše, te još jednu kojoj je autor. Nadalje iz iste grupe odrekao se autorskih prava i Filip Kordovan za pjesmu Iza nas,  te još jednu vlastitu skladbu. Ove skladbe inače u svome repertoaru ima požeška grupa Detmeć koja je sve poznatija na domaćoj glazbenoj sceni.

Osim njih u ovu akciju solidarnosti uključio se poznati klavijaturista rock grupe Prljavo kazalište Jurica Leikauff, koji je rođenjem i porijeklom iz Požege. Riječ je o skladbi Hank’s thing, a Jurica se odrekao i tantijema za još dvije vlastite skladbe koje inače on i izvodi.

Foto: jutarnji.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88