Ima li asfaltiranje vidovačke ulice veze s jednom tvrtkom koja tamo ima proizvodni pogon?

Autor: DK

Dugo najavljivano i očekivano asfaltiranje Željezničke ulice na veliko zadovoljstvo dočekali su njeni žitelji, ali naravno i oni koji tamo rade. Radovi su ovih dana započeli, a obuhvatit će modernizaciju kolnika koji će bili dovoljno širok za kretanje u oba smjera, te će se riješiti oborinske vode tako da neće biti plavljenja kolničke plohe.

Imajući u vidu dužinu ulice od nešto više od 200 metara očekuje se da će radovi unatoč sadašnjem nepovoljnom vremenu biti gotovi do pojave ljetnih prašina, tim prije što se obavljaju dosta intenzivno!

Svima njima dosadio je makadamski kolnik koji je za jačih padalina blatan i raskvašen, a tijekom ljeta prašnjav i neravan.

Mnogima je dobro znano da u toj ulici ima i gospodarskih subjekata koji također ne kriju zadovoljstvo početkom radova kojima će biti olakšano i sigurnije prometovanje njihovih vozila među kojima su i ona veće nosivosti i širih gabarita.

Znakovito je da tamo djeluje jedan gospodarski subjekt čiji jedan od vlasnika nije baš pri srcu požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću. Zanimljivo je, slučajno ili ne što su radovi upravo krenuli u ovo vrijeme, pogotovo onima koji znaju da je jedan od (su)vlasnika jednog gospodarskog subjekta politički (ne)istomišljenik i veliki kritičar aktualne gradske vlasti i samog gradonačelnika Darka Puljašića.

Gradske službe početak su obrazložile činjenicom da ranije nisu bili riješi imovinsko-pravni odnosi na sadašnjoj trasi navedene prometnice!

Možda će ovaj korak tj. građevinski zahvat donijeti promjenu međusobnih odnosa te dvije osobe, a dobri poznavatelji političkih odnosa i prilika kažu da im to pomalo miriše na „zakopavanje ratnih sjekira“. Vrijeme pred nama će potvrditi ili demantirati takva nagađanja. Živi bili pa vidjeli!

Više iz kategorije