Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Slavonija“ Jakšić bilo domaćin ovogodišnje osme „Slavonijade“ /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Nastavlja se „Slavonijada“ koja je osmu godinu za redom okupila šest kulturno-umjetničkih društava koja nose ime „Slavonija“. Po drugi puta općina Jakšić, odnosno tamošnje Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo, bilo je domaćin „Slavonijade“ na kojoj se okupio i veliki broj publike u dvorani „Lucija“.

Na manifestaciji su nastupili te se pjesmama i plesovima predstavili Dječja skupina Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva „Slavonija“ Jakšić, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Slavonija“ Jakšić, Kulturno umjetničko društvo „Slavonija“ Soljani, Kulturno umjetničko društvo „Slavonija“ Staro Topolje, Kulturno umjetničko društvo „Slavonija“ Osijek, kojima je to po prvi puta predstavljanje na „Slavonijadi“ te Kulturno umjetničko društvo „Slavonija“ Đurđanci te članovi KUD-a Slavonija Gornji Andrijevci.

Dario Pažin, predsjednik HKUD-a „Slavonija“ Jakšić

-Drago nam je što ste došli u našu općinu i uvjeren sam da ćete se ugodno osjećati. Inicijativa za ovakvo druženje nastala je 2012. godine kada smo na jednoj manifestaciji nastupili mi kao tri društva nastupili jedni iza drugih koja nosi ime „Slavonija“. Već smo 2013. godine organizirali prvu „Slavonijadu“. Kao HKUD „Slavonija“ Jakšić već smo drugi puta domaćini. 2015. godine smo prvi puta bili u Tekiću, a evo sada smo ovdje u Jakšiću u ovoj prelijepoj dvorani Lucija. Još jednom vas sve pozdravljam i upućujem dobrodošlicu. Uživajte u pjesmi i plesu. Ponosno nosite ime „Slavonija“ gdje god da budete išli – rekao je u pozdravnom govoru u ulozi domaćina Dario Pažin, predsjednik HKUD-a „Slavonija“ Jakšić.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

Riječi pozdrava uputio je i općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević koji se zahvalio predsjedniku HKUD-a „Slavonija“ Jakšić Dariju Pažinu što je uspio održati zajedništvo i što su nakon pet godina ponovno na području općine Jakšić zajedno na susretu društava koja nose ime “Slavonija“.

-Svima želim ugodan boravak i druženje i uživajte u nastupima kulturno-umjetničkih društava – naglasio je načelnik Kovačević.

Među brojnim gostima i uzvanicima između ostalih su bili, zamjenik jakšičkog načelnika Mile Barišić, zamjenica načelnika općine Vrbanja Gracijela Stiba, ravnatelj jakšičke Osnovne škole i općinski vijećnik Boško Obradović, jakšički župnik vlč. Tihomir Bilešić, predsjednica Matice umirovljenika Jakšić Štefica Stojčević i dr.

U sklopu programa nastupili su i predstavili se članovi Matice slovačke „Kukučin-Kuntarić“ Jakšić.

Nakon službenog dijela manifestacije nastavljaneo je druženje prije kojeg je domaćin uručio zahvalnice KUD-ovima.

Foto: D. Krstanović [FAG id=270797]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek