Hrvatski novinari u Kutjevu d.d.: “Imamo vino koje nikad nikog nije ostavilo ravnodušnim”

Autor: D.K.

KUTJEVO – Kutjevo d.d. jučer je ugostilo tridesetak novinara hrvatskih medija te goste iz Crne Gore na obilježavanju tradicionalnog Martinja koji se u ovom vinorodnom kraju njeguje od davnina. Za goste su upriličili obilazak Vile Vinkomir i starog kutjevačkog podruma.

Mladen Pavić, član Uprave Kutjeva d.d.

– Kutjevo d.d. je od 1232. prolazilo različite razvojne faze i preživjelo različite vlasnike. Istaknuo bih obitelj Turković koja je dala najznačajniji doprinos u vinogradarskoj proizvodnji. Danas je Kutjevo d.d. podijeljeno u tri sektora: vinogradarsko-vinarski s proizvodnjom od oko pet milijuna litara vina godišnje, potom ratarski sektor gdje je Kutjevo d.d. značajni proizvođač certificiranog sjemena, posjedujemo vlastite silose i mlin i naši su pekarski proizvodi zastupljeni na lokalnom tržištu. Treći sektor je stočarstvo s tovom junadi i Papukom kao klaonicom i preradom mesa. Od danas imamo i novi proizvod, a to je domaća svinjska mast sa začinima – istaknuo je Mladen Pavić, član Uprave Kutjeva d.d. koji je odnedavno na čelu te tvrtke.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

Dobrodošlicu je novinarima iskazao i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.
– Kutjevo je jedan od najmanjih gradovima u Hrvatskoj, ali imamo ono nešto što nas čini velikima i poznatima u svijetu, a to je vino. Vino koje nikoga, a nadam se ni danas vas neće ostaviti ravnodušnima. Vi novinari imate mogućnost i snagu da potezom pera kažete nešto o pojedinoj sredini. Nadam se da ćete ono lijepo o Kutjevu, vinu i Kutjevu d.d. pronijeti dalje – rekao je gradonačelnik Budimir istaknuvši da Grad i tvrtka Kutjevo d.d. imaju itekako dobru suradnju.

– Građani Kutjeva dosta očekuju od tvrtke Kutjevo d.d. koja je nositelj razvoja naše sredine. Poznavajući gospodina Pavića, njegovo znanje i stručnost vjerujem da nas sve skupa očekuju bolji dani – dodao je Budimir.

Josip Vitez, direktor prodaje i marketinga u Kutjevu d.d

Josip Vitez, direktor prodaje i marketinga u Kutjevu d.d. istaknuo je da je ovogodišnja berba za Kutjevo d.d. bila jako uspješna.

– Količine nisu kao prijašnjih godina, ali zato očekujemo itekako dobru kvalitetu vina. Budućnost će pokazati hoće li biti tako – istaknuo je Vitez te novinarima ponudio na degustaciju nekoliko sorata vina za koje je Kutjevo d.d. tijekom 2015. godine na različitim natjecanjima dobilo nagrade i medalje.

Degustaciju u starom Kutjevačkom podrumu dodatno je začinio prof. Darko Misirača na gitari.

Nakon toga održan je i tradicionalni obred krštenja mošta u vino, a gostima je poslužena večera s ponudom jela iz projekta “Muzej u loncu” koja je za ovu prigodu izabrala i pripremila ekipa Gradskog muzeja Požega. Sve to naravno uz dobre tamburaše.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot