Hrvatska televizija snimila šest glazbenih emisija u Požegi!

Autor: Jelenko Topić

SONY DSCPOŽEGA – Tijekom svog ovotjednog boravka u Požegi ekipa Hrvatske televizije od 55 članova snimila je čak šest glazbenih emisija što je jedinstven slučaj do sada. Kako je poznato ključan razlog dolaska u Požegu bio je snimanje programa „Aurea festa 2015.“ na kojemu su snimili čak četiri emisije i to dvije u petak na Festivalu popularne glazbe i isto toliko u subotu na Festivalu „Zlatne žice Slavonije“.

-Obje večeri po jedna emisija u trajanju od po 70 minuta snimljena kada je izvođeno po 17 novih festivalskih pjesama, te još dvije kada su izvođeni glazbeni hitovi sa ranijih požeških festivala i druge uspješnice, a one će također trajati po 70 minuta- kaže direktor „Aurea festa“ Veljko Valentin Škorvaga.

Prva emisija tj. snimka Festivala popularne glazbe emitirana je 6. rujna od 15.55 sati na Drugom programu Hrvatske televizije, dok je snimka „Zlatnih žica Slavonije“ tj. subotnje festivalske večeri najavljena za iduću nedjelju 13. rujna. Uskoro iza toga emitirat ć se i preostale dvije emisije sa „Aurea festa“.

Te dvije festivalske večeri snimila je i tonska ekipa Hrvatskog radija na čelu sa glazbenim urednikom Željkom Kovačićem, te će biti uskoro emitirane na Prvom programu u terminu njihove poznate emisije „A sada vi“.

Pokraj toga u srijedu uvečer, također u dvorani „Grabrik“, snimljene su i dvije emisije (svaka će trajati po 70 minuta) popularnog serijala HTV-a „Lijepom našom“ urednika i voditelja Branka Uvodića. Uz brojna estradna imena kao što se Željko Bebek, Indira, Slavonija band, Gentlemeni, Ćiro Gašparac, Jasmin Stavros, Cecilija, Garavi, Najbolji hrvatski tamburaši, Štef Jeršek, Garavuše, Učiteljice, Šima Jovanovac i drugi u toj su emisiji nastupila je kulturno-umjetnička društva požeškog kraja i to „Požeška dolina“ iz Požege, „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike, „Šijaci“ iz Biškupaca,“Kukučin Kuntarić“ iz Jakšića i drugi. Kroz te emisije bit će predstavljena eno-gastronomska ponuda ovog kraja.

Te dvije emisije bit će također uskoro emitirane, te u više navrata reprizirane.

Više iz kategorije