Hrvatska stranka umirovljenika grada Kutjeva širi aktivnosti radi potpora toj populaciji

Autor: Jelenko Topić

Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Kutjevo nedavno je obnovila svoje djelovanje i izabrala sva stranačka tijela, sukladno zakonu i Statutu stranke. Najavili su da će djelovanje prvenstveno će biti usmjereno na poboljšanju materijalnog statusa umirovljenika, a i ostalih kojima je njihov program rada prihvatljiv kroz sve dostupne i prihvatljive mreže usluga namijenjene osobama starije životne dobi.

Namjeravaju evidentirati popis svih umirovljenika na svome području  bez obzira na njihovo socijalno stanje, ideološko ili političko uvjerenje i usmjerenje i slično, te revidirati evidenciju članova HSU-a Kutjevo, kako bi imali oko stotinu aktivnih članova.

-Da bi to postigli, potrebno je obići sva naselja na području grada Kutjeva, čime bi gradska organizacija HSU-a „pokrila“ cijelo gradsko područje i na taj način omogućila uključivanje umirovljeničke, ali i druge populacije u rad  – ističe predsjednik Gradskog HSU Kutjeva Ante Pavković.

Nadalje u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Gradom Kutjevom i njegovim socijalnim vijećem, kao i svim drugim čimbenicima koji se povremeno ili stalno uključuju u rješavanje problema umirovljenika, žele doći do podataka o što točnijem broju umirovljenika koji su „pokriveni“ različitim oblicima pomoći. Ovo drže važnim zbog toga što dobar dio umirovljenika prolazi „ispod radara“ kada je riječ o potrebama za određene vidove pomoći. Razlozi za to su mnogobrojni; nema ih u evidencijama, snalaze se sami kako znaju i umiju, sustav nije našao način da dođe do njih, sram, stid i sl.

-Kroz suradnju s predstavničkim tijelom i izvršnom vlasti Grada Kutjeva umirovljeničkoj populaciji bi osigurali što bolju zdravstvenu zaštitu, organizaciju rekreativnih sadržaja (teretana, vježbe i rekreacija na otvorenom i sl.), te osnivanje i provedbu programa cjeloživotnog učenja i kvalitetnijeg starenja – nastavlja Ante Pavković dodavši da će surađivati s mjesnim odborima u svim naseljima kako bi se dobila što kvalitetnija slika o umirovljeničkoj populaciji i problemima s kojima se svakodnevno susreću. To se odnosi i na aktivno sudjelovanje u planiranju i realizaciji svih projekata na kutjevačkom području.

Pripremaju se za ostvarenje što boljeg rezultata na lokalnim izborima iduće godine, s ciljem da participiramo u idućem sazivu predstavničkog tijela s jednim ili više mandata. Nastavit će dobru suradnju s  organizacijama HSU-a Požeško-slavonske županije i grada Požege, kao i sa  svim gradskim i općinskim organizacijama na području županije. Također će nastaviti s kvalitetnom suradnjom s Maticom umirovljenika grada Kutjeva.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88