Hrvatska konzervativna stranka formirala i Županijski odbor

Autor: Požega.EU

PLETERNICA – Na osnivačkoj skupštini za Požešku-slavonsku županiju ispred Hrvatske konzervativne stranke za prvog predsjednika izabran je Branko Polić, za dopredsjednike Mirela Mezak i Bojan Knežević, tajnika Tea Galović, a za glasnogovornika Robert Beble.

Cilj Hrvatske konzervativne stranke je aktivno uključivanje mladih u politički život, kako Požeško-slavonske županije tako i cijele Hrvatske.

-Probleme ne mogu riješiti oni koji su probleme napravili, probleme rješavaju sposobni, ne podobni. Svjedoci smo svakog dana da Hrvatska mladost napušta Hrvatsku. Hrvatska mladost se u poslijeratnoj Hrvatskoj razočarala,učinila ih spavačima. Povijest nam govori kako su studenti ustajali i boriti se protiv komunizma, znajući pri tome posljedice koje ih čekaju. Imali su snage boriti se za istinu, znali su da je povijest na njihovoj strani. To je bila povijest, okrenimo se budućnosti,u kojoj nam opet treba povijest kako bi ustali, borili se za radna mjesta, istinu, edukaciju za kvalitetan život moralnog društva. Ako nešto ne promijenimo dobit ćemo opet društvo bez radnih mjesta, gospodarskog oporavka, mita, korupcije, robovlasničkih ugovora i sl. U mladim ljudima bi se pobuna protiv nepravednog stanja, morala podrazumijevati kao opći nagon za promjenom. Hrvatska je marginalizirana ne više od drugih nego od sebe same jer ne zna tko je, što hoće i kakav joj je nacionalni interes. Probudimo se, promjene neće same doći ako ih mi ne pokrenemo. Mladi su naša budućnost, od njih očekujemo promjene kako bi  njima i ostalim naraštajima bilo bolje. Hrvatska konzervatina stranka ima jasan stav, kojim putem i sa kojim ljudima napraviti promjene. Temeljimo se na modernom konzervatizmu, domoljublju, bogoljublju, istinoljubivosti i poštenju – rekao je predsjednik županijskog zbora za Požešku-slavonsku županiju Branko Polić.

Istaknuto je još da se prvi sabor Hrvatske konzervativne stranke  održava 21.ožujka 2015. u Zagrebu na kojem će se pridružiti i konzervativci iz europskog parlamenta u kojemu je kao zastupnica članica HKS-a Ruža Tomašić.

(Tekst i foto: Robert Bebele)

 

Više iz kategorije