Honda najavila ženevsku premijeru konceptnog Civica Type R

Autor: Požega Portal

article_newsHonda je najavila kako će sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu predstaviti najavni koncept sljedećeg Civica Type R koji bi se u produkcijskoj formi na tržištu trebao pojaviti iduće godine.

Studijski bi nas model trebao upoznati dakle s produkcijskom izvedbom koja se od njega neće puno razlikovati, a Honda je u sklopu ove najave objavila i ovdje priloženu skicu konceptnog modela. U osnovi će se raditi o vizualno znatno agresivnijem automobilu s novim aero kitom te naglašenim branicima, pragovima i lukovima blatobrana s novim otvorima za hlađenje i sl.

Kao najinteresantniju novost svakako možemo istaknuti stražnje krilo s integriranim stražnjim svjetlima koja bi možda moglo stići i do serijske proizvodnje. Tu su i dva para ispušnih cijevi, stražnji difuzor, posebni alu naplaci i sl.

Očekuje se kako će novi Civic Type R pokretati 4-cilindrični 2,0-litreni turbo benzinski motor snage oko 300 KS koji bi trebao biti uparen s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem te pogonom na prednje kotače. Veću snagu bi trebale popratiti dorade ovjesa, kočničkog sustava te upravljača.

Izvor: Autonet

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:



Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića