Hoće li grad Kutjevo prvi probiti barijeru i napraviti korak ispred drugih jedinica lokalnih samouprava?

Autor: DK

Uz nova radna mjesta koja su već popunjena s novim ljudima u Gradskoj upravi grada Kutjeva nastavlja se sa zapošljavanjem novih sukladno sistematizaciji radnih mjesta. Za pretpostaviti je da sve to ima za cilj što kvalitetniji i učinkovitiji rad aktualnog gradonačelnika Josipa Budimira što u svakom slučaju treba podržati. Mladi političar treba se dokazati u svojoj sredini kako bi u vremenu ispred sebe mogao razmišljati o političkim funkcijama na višoj razini.

Unazad nešto manje od mjesec dana na radno mjesto komunalnog redara zaposlen je komercijalista Ile Matijević dok je za savjetnika za imovinsko pravne poslove i društvene djelatnosti u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Kutjeva zaposlen magistar prava Josip Pavković.

Ovih je dana istekao natječaj za prijem na radno mjesto administrativnog tajnika / tajnice za koje je već pokrenuta procedura i potrebita testiranja kako bi se izabrao “najbolji” kandidat odnosno kandidatkinja.

Na natječaj se javilo 13 zainteresiranih. Ono što je pomalo interesantno među prijavljenima su čak i dvije muške osobe koje žele biti tajnice. Analizirajući sve to nismo mogli pronaći sličan primjer u nekim drugim sredinama, ali Kutjevo je u nekim situacijama ispred drugih pa se i to može prihvatiti.

Dakako da ne smije biti nikakve diskriminacije ali je čudno, kako to da netko od muškaraca želi biti tajnica. Možda je i to pohvalno jer su neki odlučili ostati, svoj na svome, u svom rodnom gradu ne želeći ići u tuđinu tražiti i zarađivati za koricu kruha.

Ima još malo određenih nejasnoća na koje se osvrćemo ne želeći izraziti sumnju, ali! Raspisani natječaj za administrativnog tajnika / tajnicu nije bio objavljen na web stranicama grada Kutjeva poput ona prethodno dva za komunalnog redara i savjetnika za imovinsko pravne poslove i društvene djelatnosti u Jedinstvenom upravnom. Također je nejasno da se mogu javiti osobe koje, između ostalih traženih uvjeta, imaju završenu srednju stručnu spremu (IV. stupanj) ekonomskog, društvenog ili tehničkog smjera. Dakle, tko je završio i neku tehničku školu, koja nema prevelike veze s poslovima tajnice može biti ili će biti primljen. Što je s onom srednjom upravnom školom, slučajno ili namjerno izostavljeno. Možda bi mogli postaviti pitanje krije li se nešto između svega toga ili bolje da sačekamo konačni ishod i provedbu natječaja.

Bilo kako bilo natječaj je u postupku ili bolje rečeno u završnoj fazi. Ubrzo će odluka o osobi koja bude primljena ugledati svjetlo dana. Veoma će se brzo znati tko je najprihvatljiviji kandidat, koji bi trebao dati svoj veliki doprinos u još kvalitetnijem radu grada Kutjeva. Hoće li to biti osoba iz nogometnog ili nekog drugog miljea i to će biti u konačnici zanimljivo pratiti i napraviti određene poveznice, što nama kao mediju neće biti teško.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: