Hajdučka družina Mijata Tomića iz Tomislavgrada na prijemu kod pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić i njenog zamjenika Domagoja Katića: Posjetili su i Vinariju Markota /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Temelji suradnje između Pleternice i Tomislavgrada (BiH) postaju još čvršći, a može se reći i sigurniji. Toj još jačoj poveznici i čvršćim temeljima svoj doprinos su dali članovi Hajdučke družine Mijata Tomića iz Tomislavgrada.

Bila je prigoda Mići Čuiću, Ivanu Vukadinu, Jozi Matiću i Ivanu Nenadiću Niđi, momcima Hajdučke družine Mijata Tomića posjetiti grad Pleternicu, gdje ih je u Gradskoj vijećnici primila gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić. Nisu htjeli propustiti posjetiti grad s kojim njihova općina ima suradnju u provedbi višemilijunskog projekta koji je u završnoj fazi.

U kratkom ugodnom razgovoru s gradonačelnicom Jozić “hajduci” su je upoznali sa svojim djelovanjem i brojnim nastupima kako u Bosni i Hercegovini tako i drugim zemljama.

Gdje god dođu momci Hajdučke družine pronose slavnu povijest svoga kraja i svjedoče tko su i što su što su učinili i prigodom boravka u Požegi prigodom obilježavanja Dana grada, ali i dolaskom u Pleternicu gdje su ostali itekako zamijećeni jer njihova odora privlači pozornost svakog prolaznika i putnika namjernika.

Gradonačelnica Jozić se zahvalila momcima na dolasku izražavajući uvjerenje kako će se njihova suradnja nastaviti i da će biti prigoda po završetku projekta koji se provodi ponovni susret u Pleternici.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Bilo je gotovo nemoguće doći u Pleternicu a ne posjetiti Vinariju Markota. Učinili su to momci Hajdučke družine gdje ih je dočekao gazda Marinko te ih upoznao s radom vinarije nakon čega je bila prigoda degustirati nekoliko vrsta vrhunskih kapljica. Što su drugo kao zahvalu mogli učiniti “Duvanjski hajduci” već pjesmom iz svog kraja zahvaliti domaćinu na gostoprimstvu i upriličenom obilasku podruma.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: